Genitoüriner sistem ne demek?

İçindekiler:

  1. Genitoüriner sistem ne demek?
  2. Genitoüriner anomali nedir?
  3. Üriner sistem organlarının fonksiyonu nedir?
  4. Genitoüriner yol Enfeksiyonlari nedir?
  5. Afalli nedir?
  6. Böbrekteki fonksiyonel ünitelerin adı nedir?
  7. Konjenital anomalisi ne demek?
  8. Tıpta konjenital ne demek?
  9. Böbreğin iç orta kısmındaki boşluğa ne ad verilir?

Genitoüriner sistem ne demek?

Genitoüriner fistüller, vajina, üretra, mesane veya üreter arasındaki anormal bağlantılardır. Bu anormal ilişki vajina ve/veya uterus ile mesane,üretra veya üreter arasında mey- dana gelebilir ve bu bağlantıya fistül yolu denir. Bu genellikle doğum süreci ve cerrahideki travma kaynaklıdır.

Genitoüriner anomali nedir?

Embriyonik dönemde gebeliğin 8. haftasında karın ön duvarı, simpisis pubis, mesane ve üretranın gelişmelerin yetersizlik sonucu oluşan konjenital bir anomalidir.

Üriner sistem organlarının fonksiyonu nedir?

Üriner Sistem (Boşaltım Sistemi) İdrar böbreklerde üretilir. Üreterler aracılığıyla mesaneye iletilir. Mesane vücutta üretilen idrarın depolanma yeridir. Mesanede biriken idrar belli bir hacme ulaşınca (Yaklaşık 150ml) idrar hissi oluşur ve idrar üretra yoluyla istemli olarak dışarı atılır.

Genitoüriner yol Enfeksiyonlari nedir?

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir? Üriner sistem enfeksiyonları olarak da adlandırılan idrar yolu enfeksiyonları, idrar yolunun herhangi bir bölümünde, böbrekler ve üreterlerden mesaneye ve idrar yoluna kadar olan enfeksiyonlardır. Sağlıklı bir insanın idrarında bakteri (mikrop) yoktur.

Afalli nedir?

afalli: (aphallia/penis agenezisi): normal kromozom yapısındaki erkek çocukta penisin bulunmaması.

Böbrekteki fonksiyonel ünitelerin adı nedir?

Mikroskopik olarak böbreğin en küçük anatomik ve fonksiyonel ünitesi nefrondur. Bir nefron yaklaşık 50mm uzunluğundadır ve her iki böbrekte yaklaşık 2,4 milyon kadar bulunur. Her biri kendi başına idrar yapma yeteneğindedir.

Konjenital anomalisi ne demek?

Doğumsal bozukluk doğum anında görülen zihinsel ya da fiziksel problemlerdir. Konjenital anomali olarak da adlandırılır. Doğumsal bozukluk gen ya da kromozomlardaki bozukluklardan veya zararlı dış etkenlerden kaynaklanabilir. Doğumsal bozukluk ile doğan bebeklerin yaklaşık %70'inde sebep bilinmez.

Tıpta konjenital ne demek?

Konjenital (congenital), doğuştan, doğmalık, bebek doğduğunda var olan durumdur; sebebi ne olursa olsun; kalıtsal olsun ya da olmasın.

Böbreğin iç orta kısmındaki boşluğa ne ad verilir?

.Sinüs renalis: Böbreğin orta kısmındaki boşluktur.