Tümör kanser mıdır?

İçindekiler:

  1. Tümör kanser mıdır?
  2. Beyin tümörleri ilaçla tedavi edilir mi?
  3. Iyi huylu tümör neden olur?
  4. Iyi huylu beyin tümörü tedavi edilmezse ne olur?
  5. Beyin tümörü aileden geçer mı?

Tümör kanser mıdır?

Aşırı çoğalan hücreler organ ve dokularda birikerek tümör dediğimiz kitleleri oluşturur. Ancak tümörlerin tümü kanser değildir.

Beyin tümörleri ilaçla tedavi edilir mi?

Beyin tümörlerinin tedavisinde temel olarak 3 ayrı yöntem kullanılıyor. Bunlar; cerrahi, ilaç tedavisi ve radyasyon tedavisi.

Iyi huylu tümör neden olur?

İyi huylu beyin tümörleri cerrahi müdahaleyle beyin dokusundan kolayca ayrılabilirler ve çoğunlukla tekrar ortaya çıkmazlar. Oluşma nedenleri kesin olarak bilinmemekle beraber yapılan araştırmalar sonucu aile öyküsünün ve radyasyona ya da kimyasallara maruz kalmanın risk faktörleri olabileceği öne sürülmüştür.

Iyi huylu beyin tümörü tedavi edilmezse ne olur?

Tam aksine bu iyi huylu tümörler tedaviyle hastanın hayatının kurtulduğu ve bir daha çıkmayan tümörlerdir. Dolayısıyla mükemmel cerrahi, tecrübe tam donanımlı ekipman bunların tedavisinde en önemli faktördür. Çünkü iyi huylu tümör de eğer tedavi edilmezse büyür, hayatı tehdit eder ve sonunda öldürür.

Beyin tümörü aileden geçer mı?

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzm.Op.Dr. Özcan Binatlı, ailesinde beyin tümörü olan bireylerin, hastalığa yakalanma ihtimalinin normal bireylere göre yüzde 15 daha fazla olduğunu söyledi. Op.Dr. Binatlı, “Tetkiklerinizi hastalık belirtileri başlamadan yılda bir kez yaptırın” dedi.