Mizah kelimesinin sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mizah kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  2. Kara mizah ne demek TDK?
  3. Mizahi bir tavır ne demek?
  4. Titreşim kelimesinin anlamı nedir?
  5. Titreşim nedir ISG?
  6. Vibrasyon ne demek TDK?

Mizah kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Mizah Nedir? İnsanları gülmeye yönelten resim ve yazı sanatıdır. Gülmece. Bir olayı ya da gerçeği şaka, nükte veya takılmalar ile süsleyip aktaran söz veya yazı çeşidi.

Kara mizah ne demek TDK?

TDK'ya göre: Yalnız güldürmeyi değil, düşündürmeyi ve yergiyi de amaçlayan mizah. kara mizahı aslında hiciv, yani yerginin bir uzantısı olarak düşünebiliriz. ...

Mizahi bir tavır ne demek?

İnsanın gülmesine sebep olabilecek olayların, durumların, karşılaştırmaların, kelime ve kelime gruplarının mizaha başvurularak anlatılmasıdır. Mizahi anlatımda amaç, okuyucuyu düşündürmek ve eğlendirmektir.

Titreşim kelimesinin anlamı nedir?

Titreşim bir denge noktası etrafındaki mekanik salınımdır. Bu salınımlar bir sarkaçın hareketi gibi periyodik olabileceği gibi çakıllı bir yolda tekerleğin hareketi gibi rastgele de olabilir. Titreşim bazen arzu edilir.

Titreşim nedir ISG?

kinetik enerjiye, kinetik enerjinin potansiyel enerjiye dönüşmesi olayına titreşim (vibrasyon) denir. Titreşim, Araç, gereç ve makinelerin, çalışırken oluşturdukları salınım hareketleri sonucu meydana gelir.

Vibrasyon ne demek TDK?

Çevresel bir etkiye maruz kalarak meydana gelen titreşime vibrasyon adı verilir. Bu kelimenin İngilizcesi ''vibration'' şeklinde yazılır. Bu kelimeden türetilmiş olan vibrasyon torasik ise tıpta terim anlamında kullanılır.