Meslek içi Komiser Yardimciliği sınavı kaç soru?

İçindekiler:

  1. Meslek içi Komiser Yardimciliği sınavı kaç soru?
  2. Komiser yardımcısı kaç sene sonra komiser olur?
  3. PAEM sınavına kimler girebilir?
  4. Komiser kaç yılda rütbe atlar?
  5. Komiser olmak için kaç yıl?

Meslek içi Komiser Yardimciliği sınavı kaç soru?

Toplam kaç soru var? Cevap: Toplam 100 adet sınav sorusu yapılan protokol gereği Anadolu Üniversitesi tarafından güncel mevzuata göre, çoktan seçmeli, 5 cevap şıklı, 2 kitapçık türünde hazırlanmaktadır.

Komiser yardımcısı kaç sene sonra komiser olur?

Komiser olabilmek için Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezi(PAEM)'ni bitirip Komiser Yardımcısı olduktan 4 yıl sonra terfi etmek gerekir. Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır.

PAEM sınavına kimler girebilir?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 2019-2020 eğitim - öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200'ü kadın,1.800'ü erkek olmak ...

Komiser kaç yılda rütbe atlar?

Rütbelerde ve meslek derecelerinde zorunlu en az bekleme süreleri komiser yardımcıları, komiserler ve emniyet amirleri için 4, baş komiser ile 4.3.2. ve 1. sınıf emniyet müdürleri için 3 yıl olarak belirlendi. Polis amirlerinin bir üst rütbeye terfiinde bu rütbedeki fiili çalışma süresi esas alınacak.

Komiser olmak için kaç yıl?

Liseden mezun olan kişiler üniversite sınavına girip kazanmalarının ardından Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvurarak 2 yıl eğitim alırlar. Eğitimden sonraki 2 yıl polis memuru olarak görev yaparlar. Sonrasında yardımcılığına geçmek için sınava girebilirler.