Lamine diş yapımı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Lamine diş yapımı ne kadar sürer?
  2. Dişe lamine kaplama nedir?
  3. Dişe Lamine nedir?
  4. Lamine kaplama hangi durumlarda yapılır?
  5. Lamine Diş herkese yapılır mı?
  6. Lamine dis kimlere yapilir?

Lamine diş yapımı ne kadar sürer?

0,3-0,7 mm lik minimal bir aşındırma ile istenilen görünüş sağlanır. İşlem süresi ortalama 7-10 gün sürer. Sağlam, renkleri bozulmayan ve dayanıklı malzemelerden üretilirler. Dişlerinizin doğal yapısı bozulmadan istediğiniz estetik özelliklere (renk, şekil v.b) sahip olması porselen lamina ile yapılabilmektedir.

Dişe lamine kaplama nedir?

Diş için lamine kaplama, diş yüzeyine uygulanan düşük oranda aşındırma ve temizleme işlemi sonrası uygulanan ince porselen tabaka kaplama işlemidir. Bu yöntem ile diş dokusu kaybedilmeden, ince porselen kaplama ile estetik bir gülüş oluşturulması sağlanır.

Dişe Lamine nedir?

Lamina Latince yaprak anlamına gelir. Dişlerin kesilmeden yalnızca ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilmesiyle uygulanan ve sağlam diş dokusunun minimum şekilde kaybedildiği tekniktir. Bu inceltilen bölgeye porselen diş laminalarının yapıştırılma uygulamasıdır.

Lamine kaplama hangi durumlarda yapılır?

Kırık ya da aşınmış dişlerin düzeltilmesinde, Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların onarılmasında, Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde (ortodontik tedavi alternatifi olarak) kusursuza yakın kozmetik bir çözüm olabilir.

Lamine Diş herkese yapılır mı?

Lamine dişler ağız hijyeni iyi durumda olan ve kalıcı dişleri çıkmış herkese yapılabilir. Lamine dişlerde törpüleme çok az olacağı için önceden porselen, zirkonyum gibi kaplama tedavisi olmuş dişlerde uygulanamaz. İyi bir porselen lamine tedavisi için dişlerinizin üzerinde sağlam mine dokusu olmalıdır.

Lamine dis kimlere yapilir?

Porselen Diş Laminaları Hangi Durumlarda Uygulanır?
  • Beyazlatma ile netice alınamayan ileri derecede renkleşmiş dişlerde,
  • Yapısal formu ve şekli iyi olmayan dişlerde,
  • Ayrık dişleri birleştirmede (diastema kapama),
  • Kırık ya da aşınmış dişlerin düzeltilmesinde,
  • Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların onarılmasında,
Daha fazla öğe...