Apartmanda aidat hangi sebeple Odenmez?

İçindekiler:

  1. Apartmanda aidat hangi sebeple Odenmez?
  2. Kaç ay aidatı ödenmezse?
  3. Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?
  4. Dairesi boş olan ev sahibi aidat öder mi?
  5. Aidatı ödenmezse ne olur?
  6. Aidatını ödemeyen kat maliki için ne yapılabilir?
  7. Apartman yöneticisi kimler olamaz?
  8. Apartman yöneticisi makbuz vermek zorunda mı?
  9. Apartman yöneticisi tek basina karar alır mı?
  10. Apartman Toplantısı Duyurusu kaç gün önce duyurulur?
  11. Site aidatına neler dahildir?
  12. Bina aidatı neleri kapsar?

Apartmanda aidat hangi sebeple Odenmez?

Apartman Aidatı Hangi Durumda Ödenmez? Aidatlar yönetim tarafından üstlenilen hizmetlerin yerine getirilmediği takdirde ödenmez. Bu konuyu yerinde tespit ederek belgeleyen kiracılar ve ev sahipleri konuyu mahkemeye taşıyabilirler.

Kaç ay aidatı ödenmezse?

Tüm kat malikleri otursalar da oturmasalar da aidat ödemekle yükümlüdürler. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda herhangi bir süre belirtilmediğinden tamamen diğer kat maliklerinin veya yöneticinin vicdanına kalmıştır bu konu. Yani 1 ay ödenmese dahi söz konusu aidat borcu icra takibine konu edilebilir.

Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Evet alınır. Yani evin boş ya da dolu olması aidat ödeyip ödememeyi etkilemiyor. Ev kullanılsa da kullanılmasa da ev sahibinin sitenin giderlerine ortak olması gerekiyor.

Dairesi boş olan ev sahibi aidat öder mi?

Boş daireye aidat verilir mi? Apartman aidatları; apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden eşit olarak toplanıyor. ... Yukarıda yer alan Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan "aidat" hükümlerine göre, boş daireler için de aidat ödemesinin yapılması gerekiyor.

Aidatı ödenmezse ne olur?

Ödenmezse ne olur? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetici veya kat malikleri aidatı ödemediğiniz için sulh hukuk mahkemesinde dava açabilir. Bununla da kalmayıp icra takibine uğrayabilirsiniz. İcra yoluyla takipte aylık yüzde 5 gecikme faizi ödemek zorunda kalırsınız.

Aidatını ödemeyen kat maliki için ne yapılabilir?

Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan olan alacakları önceliklidir. AİDAT BORCUNU ÖDEMEYEN KAT MALİKİNE ÖNCE NOTER ARACILIĞI İLE İHTARNAME ÇEKİLEBİLİR. Aşağıda yer alan şekilde gönderilen bir ihtarnameye rağmen ödeme yapmayan kat malikine karşı icra takibine girişilebilir.

Apartman yöneticisi kimler olamaz?

Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Apartman yöneticisi makbuz vermek zorunda mı?

YÖNETİCİ DEFTER TUTMAK ZORUNDA Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye idari para cezası uygulanabiliyor. Yönetici aidat karşılığı makbuz vermek ve apartman hesabı da açtırmak zorunda.

Apartman yöneticisi tek basina karar alır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Apartman Toplantısı Duyurusu kaç gün önce duyurulur?

Toplantının geçerli olabilmesi için toplantı sebebinin 15 gün önceden kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı kağıdı veya taahhütlü mektupla bildirilmesi gerekir.

Site aidatına neler dahildir?

Kat malikleri;
  • Ortak yerlerin bakımı, korunması, güçlendirilmesi, onarılması için yapılan giderlerle.
  • Ana gayrimenkulün sigorta giderleri ve.
  • Yönetici aylığına ilişkin giderlere.

Bina aidatı neleri kapsar?

Söz konusu aidat ödemeleri ile ilgili kanun esaslarına göre, kat maliki anagayrimenkul ile ilgili katılması gereken hususlar: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avans; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile ...