Mahkemem vardi gitmedim ne olur?

İçindekiler:

  1. Mahkemem vardi gitmedim ne olur?
  2. Şahit olan kişi mahkemeye gitmezse ne olur?
  3. Müşteki olarak mahkemeye gitmezsem ne olur?
  4. Sanık dinlenmeden karar verilir mi?
  5. Icra mahkemesine gitmezsem ne olur?
  6. Taraflar davaya gelmezse ne olur?
  7. Sanığın savunması alınmadan karar verilir mi?
  8. Kimin şahitliği kabul edilmez?

Mahkemem vardi gitmedim ne olur?

Davanın niteliği ve sizin sıfatınız oldukça önemlidir. 1) Eğer bir hukuk davası söz konusu ise; A) Davacı iseniz; Mahkemeye gitmemeniz halinde davayı takip eden bir vekiliniz de yok ise dava düşecektir yani davanız müracaata bırakılacaktır.

Şahit olan kişi mahkemeye gitmezse ne olur?

Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmezseniz hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır. Bir sonraki duruşma günü polis veya jandarma tarafından zorla getirilecek, zorla getirilmenizden dolayı doğabilecek masrafları da ödemekle yükümlü kalabilirsiniz.

Müşteki olarak mahkemeye gitmezsem ne olur?

Müşteki duruşmaya katılmak zorunda mı Davetiye gönderilmesine rağmen mahkemeye katılmayan müşteki, polis tarafından zorla mahkemeye getirilir. CMK 158/1-2 maddelerine göre müştekinin şikayetinden vazgeçmesi de mümkündür. ... Müştekinin şikayetten vazgeçmesi sanık tarafından kabul edildiği taktirde ceza davası düşer.

Sanık dinlenmeden karar verilir mi?

Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 193 Kanunun ayrık tuttuğu hâller saklı kalmak üzere, hazır bulunmayan sanık hakkında duruşma yapılmaz. Gelmemesinin geçerli nedeni olmayan sanığın zorla getirilmesine karar verilir.

Icra mahkemesine gitmezsem ne olur?

Eğer katılmaz iseniz; öncelikle mahkemece / savcılıkça ihzaren celbinize (polis vasıtası ile zorla getirilmenize) ve bundan da sonuç alınamaz ise hakkınızda yakalama kararı çıkarılmasına sebebiyet verirsiniz.

Taraflar davaya gelmezse ne olur?

(1) Usulüne uygun şekilde davet edilmiş olan taraflar, duruşmaya gelmedikleri veya gelip de davayı takip etmeyeceklerini bildirdikleri takdirde dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilir. ... Geçerli bir özrü olmaksızın duruşmaya gelmeyen taraf, yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemez.

Sanığın savunması alınmadan karar verilir mi?

Sanığın CMK'nın 195/1. maddesine göre yokluğunda karar verilebileceği ihtarını içeren davetiye yerine, CMK 176/2, 206/1, 98/3. maddeleri gereğince davetiye çıkarılarak sanığın savunması alınmadan yazılı şekilde karar verilmesi suretiyle savunma hakkının kısıtlanması, bozmayı gerektirir.

Kimin şahitliği kabul edilmez?

Avukatlar, stajyerleri veya yardımcılarının dışında kalan kişiler, ilgilinin rızasının varlığı halinde, tanıklıktan çekinemez.