Tortikollis tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Tortikollis tedavi edilmezse ne olur?
  2. Tortikolise neden olan kas?
  3. Boyundaki eğrilik neden olur?
  4. Boyun Yamukluğu için hangi doktora gidilir?
  5. Tortikolis hastalığı nasıl tedavi edilir?
  6. Tortikolis tedavisi nasıl yapılır?
  7. Tortikolis hangi kas?
  8. Torticollis ne demek?
  9. Torticollis hangi kas?

Tortikollis tedavi edilmezse ne olur?

Çocuklarda boyun eğrilği ( Tortikollis )zamanında tedavi edilmezse yüzün bir tarafında kalıcı küçlmeye neden olur. Özellikle 1 yaşına kadar herhangi bir tedavi almayan ve ilk kez hastaneye başvuran hastalar cerrahi yöntem ile tedavi edilmelidir.

Tortikolise neden olan kas?

Doğumsal tortikolis boyun yan kısımlarında bulunan sternokleidomastoid (SKM) adlı kasın bir tarafta kısalması sonucu oluşan bir hastalıktır.

Boyundaki eğrilik neden olur?

Çok sık rastlanan boyun eğrilikleri ise; soğuğa bağlı olarak gelişen kas lezyonları oluşmasından, boyunda kireçlenme durumundan, eğrilme veya disk hastalığı yaşayanlardan ortaya çıkması ihtimali yüksektir. Boyun kaslarının ani bir şekilde bir travmaya bağlı olarak kasılması da boyun eğriliğine neden olmaktadır.

Boyun Yamukluğu için hangi doktora gidilir?

Boyun ağrısı adına hastanelerin ortopedi bölümüne gidilmesi gerekiyor. Aynı zamanda fizik tedavi polikliniklerine de başvurulabilir. İlgili doktor gereken tetkik ve tedavi üzerinden bu ağrıların yaşam kalitesini düşürmesine engel olur.

Tortikolis hastalığı nasıl tedavi edilir?

Tedavi, fizik tedavi ve cerrahi tedavi olarak ikiye ayrılır. Fizik tedavi ile hastaların %90'nından fazlasında düzelme olur. Pasif germe egzersizleri tortikolis tedavisinde önerilen en yaygın yöntemdir. Germe egzersizleri haftanın 3 günü, 3 kez 15 germe şeklinde yapılır.

Tortikolis tedavisi nasıl yapılır?

Tortikolis sıklıkla ilk aylarda yapılan egzersizler, kas güçlendirme hareketleri ve motor gelişimin desteklenmesi ile sıklıkla 10-12 ay arasında düzelir. Düzelme sonrası bazen bazı bebeklerin yorgun, uykusuz veya hasta olduğunda yine başını hafif eğdiği fark edilebilir.

Tortikolis hangi kas?

Tortikolis eğri boyun demektir. Doğumsal tortikolis boyun yan kısımlarında bulunan sternokleidomastoid (SKM) adlı kasın bir tarafta kısalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Diğer adı müsküler yani kasa bağlı tortikollistir. Baş o kısıma eğilmiştir.

Torticollis ne demek?

Tortikollis, kelime anlamı olarak eğri boyun anlamına gelir ve birçok nedene bağlı olarak gelişebilir. En çok görülen boyun eğriliği ise doğumla birlikte fark edilen veya doğumdan sonra görülen “kas kaynaklı doğumsal boyun eğriliği” (Konjenital Musküler Tortikollis)'dir.

Torticollis hangi kas?

Tortikolis eğri boyun demektir. Doğumsal tortikolis boyun yan kısımlarında bulunan sternokleidomastoid (SKM) adlı kasın bir tarafta kısalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Diğer adı müsküler yani kasa bağlı tortikollistir. Baş o kısıma eğilmiştir.