THY Mobil Biniş Kartı Nedir?

İçindekiler:

  1. THY Mobil Biniş Kartı Nedir?
  2. Check-in boarding ne demek?
  3. THY check-in uçuştan ne kadar önce yapılmalı?
  4. PNR numarası nasıl bulunur?
  5. PNR kodu ile nasıl bilet alınır?
  6. Boarding Till ne demek?
  7. Online check in yapınca bagaj veriliyor mu?

THY Mobil Biniş Kartı Nedir?

Biniş kartı yerine kullanılabilen QR (kare) kodudur. Online check-in işlemi sonrası mobil cihazınıza SMS veya e-posta yoluyla iletilir. Online check-in yapan ve bagajı olmayan yolcular havalimanındaki check-in bankosuna uğramadan doğrudan güvenlik şeridinden geçerek QR Barkod ile uçuşa katılabilirler.

Check-in boarding ne demek?

Boarding, check-in işlemini gerçekleştirdikten sonra karşınıza çıkan aşamadır. Bileti aldıktan sonra web sitelerinden, kontuarlardan ya da kiosk noktalarından check-in işlemini yapmanızın ardından boarding işlemleriyle uçağa binersiniz.

THY check-in uçuştan ne kadar önce yapılmalı?

Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 75 dakika, iç hat seferleri için 60 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.

PNR numarası nasıl bulunur?

PNR Kodu Nasıl Öğrenilir? Uçuşunuz ile ilgili kişisel bilgilerinizi içeren PNR kodu, internetten bilet aldığınızda e-mail ve SMS yolu ile size ulaştırılır. PNR kodunu öğrenmek için tek yapmanız gereken, SMS'i saklamak ya da e-mail ile gelen dijital dosyanın üzerindeki ilgili bölüme bakmaktır.

PNR kodu ile nasıl bilet alınır?

PNR kodu internetten bilet aldığınızda e-mail yoluyla size gönderiliyor. Basılı bilet aldığınızda ise zaten üzerinde yer alıyordur. Biletinizin kaybolması durumunda bu numara ile yenisini alabilirsiniz. Biletinizi alırken kişisel bilgileriniz ve cep telefonunuzu doğru kaydettiğinizden emin olmalısınız.

Boarding Till ne demek?

Boarding Time Ne Demek? Boarding, uçağa binmeden önce yapılan son kontrolü ifade eder. Uçağın kalkış saatinden bir süre önce yolcular son kontrol noktasından sırayla geçerler ve görevli tarafından yönlendirilerek uçağa binerler. Boarding time, Türkçesi ile boarding zamanı da bu işlemin bitiş süresini ifade eder.

Online check in yapınca bagaj veriliyor mu?

Online Check-in yaptıranlar için en son bagaj teslim süreleri yukarıda belirtilen süreler ile aynıdır. İç hatlarda uçuş sürenizden 60 dakika önce, dış hatlarda da dakika öncesinden bagajınızı teslim etmelisiniz. ... Online Check-in yaptırmış ya da biniş kartını almış olmaları yeterlidir.