657 94 madde nedir?

İçindekiler:

  1. 657 94 madde nedir?
  2. Üniversiteler 657 ye tabi mi?
  3. İstifa eden memur yeniden memur olabilir mi?
  4. Kadrolu memur tekrar atanabilir mi?

657 94 madde nedir?

“…657 Sayılı Kanunun Çekilme başlıklı 94. maddesinde; Devlet memurunun bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabileceği, mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, ...

Üniversiteler 657 ye tabi mi?

Üniversitelerdeki İdari Personel; üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hükümlerine tabi olarak çalışmaktalardır.

İstifa eden memur yeniden memur olabilir mi?

Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Kadrolu memur tekrar atanabilir mi?

Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. ... Buna göre kişi aday memur ya da asli memur olup olmadığı fark etmeksizin; atanmayı hak ettiği kadrolara çalıştıkları kurumdan muvafakatname alarak atanabilirler.