Gri cam Ocak nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Gri cam Ocak nasıl temizlenir?
  2. Ankastre ocak ne ile temizlenir?
  3. Inox ocak temizliği nasıl yapılır?
  4. Çizilen Ocak nasıl temizlenir?
  5. Çelik üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Gri cam Ocak nasıl temizlenir?

Bulaşık Deterjanı Kullanın Bir miktar sıcak su içerisine bir miktar bulaşık deterjanı katın. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla bu karışımı ocağın üzerine uygulayarak ocağı temizleyin. Temizledikten sonra ıslak bir mikrofiber bez ile durulayın ve kuru bir bez ile ocağı kurulayın.

Ankastre ocak ne ile temizlenir?

Bu nedenle “Ankastre ocak demirleri nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını aramanız gayet normal. Ocak demirlerini temizlemek için demirlere yağ çözücü sıkabilir ve beklettikten sonra bulaşık deterjanı ile yıkayabilirsiniz. Üzerine yağ çözücü sıktığınız ocağı nemli bir mikrofiber bez ile silin.

Inox ocak temizliği nasıl yapılır?

Inox ocağınızı temizlerken kesinlikle bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, bulaşık teli gibi ürünler kullanmamalısınız. Çünkü bu ürünler, inox ocağınızın renginin açılmasına ve yüzeyinin çizilmesine yol açar. Inox ocak temizliği için, inox yüzeyler için özel olarak geliştirilmiş inox temizleyiciler kullanmalısınız.

Çizilen Ocak nasıl temizlenir?

Önce bir cam kazıyıcı ile ocağınızdaki büyük lekeleri kazıyın. Bunlar online mağazamızda da mevcuttur. Ardından temizleyiciyi kullanın ve lekelere işlemesini bekleyin. Yumuşak bir bezle silin ve seramik ocağınız hiçbir çizik olmadan saniyeler içinde temizlensin.

Çelik üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Isı uygulayarak lekelerden kurtulmak için, tencerenin yanmış yerlerini örtecek kadar su ile doldurun ve kaynayana kadar ısıtın. Su kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatın ve suya birkaç yemek kaşığı tuz ekleyin ve birkaç saat bekletin.Daha sonra suyu boşaltın ve lekeleri yumuşak bir süngerle çıkarmaya çalışın.