Asker iken yüksek lisans yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Asker iken yüksek lisans yapılır mı?
  2. Bakaya kalan kişi tecil yaptırabilir mi?
  3. Yüksek Lisans askerlik tecili nasıl yapılır?
  4. Bakaya kalan kişi memur olabilir mi?
  5. Yoklama Kaçağı Nedir 2021?

Asker iken yüksek lisans yapılır mı?

Yüksek lisans için yaş sınırı yoktur. Askerlik için yüksek lisans eğitiminize başladığınızda yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olmamanız gereklidir. Üniversite öğrenci işleri sizden tecil için askerlik durum belgesi isterler. ... Tecil hakkı tezsiz yüksek lisans için 1,5 yıl tezli yüksek lisans için 3 yıl 4 aydır.

Bakaya kalan kişi tecil yaptırabilir mi?

6. Okula kayıt tarihi yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları tarihten sonra olanların askerlikleri ertelenmez.

Yüksek Lisans askerlik tecili nasıl yapılır?

Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik Şubeleri tarafından mezuniyet tarihlerinden itibaren 1 yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte Askerlik Şubelerine müracaat etmelidirler.

Bakaya kalan kişi memur olabilir mi?

Yönetmeliğe göre yoklama kaçakları ve bakayalar ile barışta tatbikat ve ferdî seferberlik eğitimi bakayaları kamu veya özel hizmete alınmazlar. Kamu personellerinin tabi olduğu kanuna göre de bakaya kalanların memur olması mümkün değildir.

Yoklama Kaçağı Nedir 2021?

Yoklama, sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul edilir. ... Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.