Akşam namazının kerahat vaktinde namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Akşam namazının kerahat vaktinde namaz kılınır mı?
  2. Ikindi namazı ile akşam namazı arasında kerahat vakti var mı?
  3. Ikindi namazi Kerahat vaktinde kılınabilir mi?
  4. Ikindi namazı en son ne zamana kadar kılınır?
  5. Ikindi namazı ne zaman kazaya kalır?
  6. Ikindi namazına 45 dakika kala öğle namazı kılınır mı?

Akşam namazının kerahat vaktinde namaz kılınır mı?

Güneşin doğuş, batış ve tam tepede olduğu öğle vaktine denk gelen vakitlere kerahat vakti denilmektedir. Kerahat vakitlerinde namaz kılmak (farz veya nafile namaz) mekruh olmaktadır.

Ikindi namazı ile akşam namazı arasında kerahat vakti var mı?

İkindi Kerahatı: Güneş batarken akşam ezanının 45 dakika öncesinden başlar ve güneş batana kadar devam eder. Eğer ikindi namazınızı kılmamışsanız bu vakitte sadece ikindi namazının farzı kılınabilmektedir.

Ikindi namazi Kerahat vaktinde kılınabilir mi?

İkindi namazı kerahat vaktine kadar geciktirilmişse, namaz kazaya bırakılmaz, sünneti terkedilerek sadece farzı kılınır. Hattâ güneş batmadan evvel iftitah tekbiri alınarak ikindinin farzına durulsa, namazda iken güneş batsa, bu bile sahih olur. Namaz kazaya kalmış olmaz, vaktinde edâ edilmiş sayılır.

Ikindi namazı en son ne zamana kadar kılınır?

İkindi namazı için son vakit güneşin batışından hemen öncesi olmaktadır. Fakat bir mazeret bulunmuyor ise namazı bu ana kadar geciktirmemek en doğrusudur.

Ikindi namazı ne zaman kazaya kalır?

İkindi namazı vaktinde kılınmasının önemi birçok ayet ve hadiste belirtilen bir namaz olduğu için özellikle vakti geçip kerahat vaktine girildiğinde kaza olarak kılınması gereken bir namaz olmaktadır.

Ikindi namazına 45 dakika kala öğle namazı kılınır mı?

Bu kapsamda öğlen namazını kılacak olan bir kişi ikindi vakti girinceye kadar öğlen namazını kılabilir. İkindi namazı vakti girdiğinde ise öğlen namazı vakti sona ermiş olmaktadır. Bu yüzden ikindi namazı vakti girmeden öğlen namazının kılınmış olması gerekmektedir.