Kart postal nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Kart postal nasıl yazılır?
  2. Kartpostal neden yazılır?
  3. Hangi günler için tebrik kartı yazılır?
  4. Tebrik kartı hangi durumlarda yazılır?
  5. Resimli kartpostal nedir?
  6. Kartpostal nereden bulurum?
  7. Gunumuzde tebrik kartı yerine ne kullanılır?
  8. Günümüzde tebrik kartı yerine neler kullanılıyor?

Kart postal nasıl yazılır?

KARTPOSTAL SÖZCÜĞÜNÜN DOĞRU YAZILIŞI Bazı örneklerde görülen "kart postal" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "kartpostal"dır.

Kartpostal neden yazılır?

Kartpostal, yakın bir döneme, yani 2000'lerin başlarına kadar salt iletişim amacıyla olmasa da yılbaşı, bayram veya doğum günü gibi özel günlerde kullanılmaya devam eden bir mesaj gönderim aracıydı.

Hangi günler için tebrik kartı yazılır?

Anneler günü, babalar günü, doğum günü, yılbaşı, vb. fark etmeksizin her türlü kutlama ve aklınıza gelebilecek tüm özel günler için onlarca çeşit tebrik kartı bulmanız mümkün.

Tebrik kartı hangi durumlarda yazılır?

Bayramlarda, yeni yılda, özel günlerde (öğretmenler günü, doğum günü, evlilik yıldönümü vb.), bir başarıya imza attığınızda, yeni bir işe başladığınızda, terfi ya da ödül aldığınızda, bir çocuğunuzun olacağını öğrendiğinizde, evlendiğinizde ya da belki de bir buluş yaptığınızda çevremizdeki insanların bizi düşündüğünü ...

Resimli kartpostal nedir?

Kartpostal nedir resimli? Çoğunlukla dikdörtgen şeklinde, ince kartondan yapılmış, bir yüzü resimli yazışma kağıdı, tebrik kartı. (Fotoğrafçılıkta) 9 x 12 cm boyutundaki resim.

Kartpostal nereden bulurum?

Türkiye'den yollayacağınız kartpostallar için pullarınızı PTT şubelerinden temin edebilir; şayet zengin pul çeşitlerine ulaşmak istiyorsanız PTT'nin sitesine ya da PTT Pul Müzesi'ne uğrayabilirsiniz.

Gunumuzde tebrik kartı yerine ne kullanılır?

Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olarak kabul edilen tebrik kartlarının yerini elektronik posta ve kısa mesaj servisi (SMS) aldı.

Günümüzde tebrik kartı yerine neler kullanılıyor?

Teknolojiyle internet üzerinden, telefon üzerinden mesajlaşma, tebrikleşme kartlarının yerini almıştır. Şu an tebrik kartlarına ilgi yok. Akıllı telefonlardaki whatsapp, messenger gibi uygulamalar tebrik kartlarının yerine geçmiştir. twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım ağları bunların yerini aldı.