Öğretmen normu nasıl belirlenir?

İçindekiler:

  1. Öğretmen normu nasıl belirlenir?
  2. MEB Norm kadro yönetmeliği nedir?
  3. Norm fazlası olan öğretmenler ne yapacak?
  4. Okulda ders yükü nasıl hesaplanır?
  5. Ilçe normu nasıl belirlenir?
  6. Bölge normu ne demek?
  7. 36 saat derse kaç norm verilir?
  8. Norm fazlası öğretmenler ne zaman ilişik keser?
  9. Norm fazlasi olursam ne olur?
  10. Işletmelerde mesleki eğitim ders yükü norm kadroya nasıl yansıtılır?
  11. Müdür kaç saat derse girer?

Öğretmen normu nasıl belirlenir?

(Not: Öğretmen haftalık en fazla 30 saate giriyor olsa da 21 saat üzerinden hesaplama yapılır.) Örnek durum 5: Okulda 72 saat DKAB dersi varsa okulun DKAB öğretmeni normu 4'tür. Bu durum 21*4 = 84saate kadar geçerlidir.

MEB Norm kadro yönetmeliği nedir?

Norm Kadro, kamu kurum ve kuruluşlarının, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha az, ne de daha fazla) personel kadrosunun nitelik ve sayısal yönüyle belirlenmesidir.

Norm fazlası olan öğretmenler ne yapacak?

Bir ilçede tercihte bulunan norm kadro fazlası var ise aynı branştan bu ilçeye başka bir ilçeden atama yapılamaz. ... Bu değerlendirmeden sonra arta kalanlar olursa ilçeler arasında tercihte bulunan öğretmenlerin tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yer değiştirmeleri yapılacaktır.

Okulda ders yükü nasıl hesaplanır?

ç) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında alan/dal derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur.

Ilçe normu nasıl belirlenir?

Bölge normu hesaplanırken A dersinin tüm okullardaki saatleri toplanır çıkan sayı 21 e bölünür. Böylece 21 saat dersi olan her okula norm tahsis edilir. Örneğin 65 saat varsa 3 norm (21+21+21+2=65) verilir. 2 saat artar. Bu şekilde her 21 saate bir norm verildikten sonra tabii ki okullardan saatler artar.

Bölge normu ne demek?

Örneğin 42 saatin üzerinde artan ders yükü 15 saatten az ise aynı bölgedeki tüm artık dersler toplanarak 21'er saatlik paketler halinde yeni normlar verilmekte ve artan ders yükü en fazladan başlanarak hangi okula denk geliyorsa bölge normundan norm verilmektedir.

36 saat derse kaç norm verilir?

) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü; a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

Norm fazlası öğretmenler ne zaman ilişik keser?

Atama sisteme girişi ve kararnamelerin düzenlenme tarihi 29 Temmuz olarak belirlendi. Milli Eğtiim Bakanlığı'nın takvimine göre, 2020 il içi atama sonuçlarını öğrenen öğretmenler, ilişik kesme işlemlerini 4 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla yapabilecekler.

Norm fazlasi olursam ne olur?

Bir ilçede tercihte bulunan norm kadro fazlası var ise aynı branştan bu ilçeye başka bir ilçeden atama yapılamaz. ... Bu değerlendirmeden sonra arta kalanlar olursa ilçeler arasında tercihte bulunan öğretmenlerin tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yer değiştirmeleri yapılacaktır.

Işletmelerde mesleki eğitim ders yükü norm kadroya nasıl yansıtılır?

Grup sayısının belirlenmesinde, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır." şeklinde yer alan hükümlere göre; işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı derslerin haftalık ders saati sayısının bu sınıflardaki grup sayısı ile ...

Müdür kaç saat derse girer?

Milli Eğitim Bakanlığının 07 tarihli ve11707 sayılı 2007/19 nolu genelgesinin 2.maddesindeki açıklamalara göre; Ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders ...