Felsefede Antagonizm nedir?

İçindekiler:

  1. Felsefede Antagonizm nedir?
  2. Antagonistik ne demek tıp?
  3. Antagonizm nedir psikoloji?
  4. Antagonizmik nedir?
  5. Antagonizm nedir bitki?
  6. Antagonist düşünce nedir?
  7. Antagonist kime denir?
  8. Tarımda Antagonizm nedir?
  9. Antagonizma nedir kaça ayrılır?
  10. Makro ve mikro elementler nelerdir?
  11. Bitkilerde Potasyum eksikliğinde ne olur?
  12. Antagonist toplum ne demek?
  13. Agonist ve antagonist ne demek?
  14. Antagonist nedir TDK?
  15. Antagonistik ne demek Ziraat?
  16. Sinerjizma ne demektir?
  17. Antagonizma etkisi nedir?
  18. Mutlak gerekli element nedir?
  19. Mikro besin ögeleri nelerdir?
  20. Bitkiler potasyumu hangi formda alır?

Felsefede Antagonizm nedir?

“[ing. antagonism; Fr. antagonisme]. Kişiler, kurumlar, toplumsal grup ya da sınıflar, öğreti ya da ideolojiler arasında söz konusu olan uzlaşmaz, üstesinden gelinemez çelişki ya da karşıtlık durumu için kullanılan terim.

Antagonistik ne demek tıp?

Antagonist, vücutta bir reseptöre bağlanarak o reseptörü doğal olarak uyaran bileşiğin yerine geçerek o reseptör uyarıldığında doğal olarak ortaya çıkan sonucu engelleyen bileşiklerdir. Postsinpatik hücre üzerinde bulunan bir nörotransmitterin etkisini inhibe eder veya bu etkiye karşı koyarlar.

Antagonizm nedir psikoloji?

antagonist - antagonist | Psikoloji Sözlüğü 1. biyokimyada; başka bir maddenin etkinliğini engelleyen ilaçlar ya da kimyasal ajanlar. ... Farmakolojik antagonizm: Madde ile aynı reseptöre bağlanır ancak o reseptörü uyaramaz. Bu durumda, kullanılabilir reseptör sayısı azalır, bu da maddenin etkisini azaltır.

Antagonizmik nedir?

Antagonizma karşıtlık ve belli bir amaca sebep teşkil eden olmak demektir. Antagonist imalatçısı, karşıtlığı sistemli şekilde kullanmayı yöntemine ustaca yerleştirmiş olan demektir.

Antagonizm nedir bitki?

Antagonist, bir besini,diğer bir besin maddesinin miktarı yüzünden, emilimini veya metabolik fonksiyonunu azalttığı veya engellediği anlamına gelir.Bir başka deyişle, bazı vitaminler ve mineraller diğer vitamin ve minerallerin emilimini veya işlevini inhibe edebilir.

Antagonist düşünce nedir?

Antagonist düşünce nedir? Antagonizm kelime anlamı olarak zıtlık demek. ... Antagonist ise engelleyen, karşı çıkan kişi. Ancak amacı zıt çalışmak yani engellemek değil, aslında fayda sağlıyor bir şekilde.

Antagonist kime denir?

Antagonist, kurguda, ana karakteri (protagonist), engellemekle yükümlü kişidir. Karşı kişi ya da Muhalif düşman olarak da bilinir. Asıl karakterin zıttıdır.

Tarımda Antagonizm nedir?

Antagonist, bir besini,diğer bir besin maddesinin miktarı yüzünden, emilimini veya metabolik fonksiyonunu azalttığı veya engellediği anlamına gelir.Bir başka deyişle, bazı vitaminler ve mineraller diğer vitamin ve minerallerin emilimini veya işlevini inhibe edebilir.

Antagonizma nedir kaça ayrılır?

birlikte kullanılan iki ilaç, birbirlerinin etkilerini azaltıyorsa; bu şekilde elde edilen ilaç etkisine antagonizma denir. yani, etkisi “1” olan iki ilaç kullanıldığında, “0,5” etki elde ediliyorsa, bu, antagonizmadır.

Makro ve mikro elementler nelerdir?

Karbon, hidrojen, oksijen, azot, potasyum kalsiyum, fosfor, magnezyum ve kükürt makro besin elementi olarak bilinmektedir. ... Mikro besin elementleri ise demir, klor, bakır, mangan, çinko, molibden, bor ve nikel'dir.

Bitkilerde Potasyum eksikliğinde ne olur?

Potasyum noksanlığı çeken bitkilerde turgor basıncı düşer ve su stresi olunca bitkiler gevşek dokulu bir hal alırlar. Kuraklığa ve dona karşı dayanıklılık zayıflar. Aynı şekilde hastalık etmenlerine ve tuzlu toprak koşullarına karşı bitkiler çok daha duyarlı olurlar.

Antagonist toplum ne demek?

Antagonist, kurguda, ana karakteri (protagonist), engellemekle yükümlü kişidir. Karşı kişi ya da Muhalif düşman olarak da bilinir. Asıl karakterin zıttıdır.

Agonist ve antagonist ne demek?

Agonist hücre reseptörlerine bağlanarak hücrede bir tepki oluşturan bileşiklerdir. Agonistler genelde doğal olarak bulunan maddelerin davranışlarını taklit ederler. Agonistler eylem oluşturur, buna karşın Antagonist bileşikler ise bir eylemin oluşumunu engellerler.

Antagonist nedir TDK?

TDK'ya göre antagonist kelimesinin sözlük anlamı düşman karakterdir.

Antagonistik ne demek Ziraat?

Mikroorganizmaların birbiri üzerine olumsuz etkisi. Sinerjik etkinin tersi.

Sinerjizma ne demektir?

Sinerjizma veya potensiyazlizasyon: Bir ilacın etkisinin diğeri tarafından arttırılmasıdır Page 8 Örnek: Alkol, aspirinin analjezik aktivitesini arttırır.

Antagonizma etkisi nedir?

Antagonizma: Bir ilacın (agonist) etkisinin diğer bir ilaç (antagonist) tarafından azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılması olayıdır. Agonist madde bazen endojen bir bileşik (noradrenalin, asetilkolin, histamin gibi) de olabilir.

Mutlak gerekli element nedir?

Bitkiler için mutlak gerekli element 16 tanedir. ... Bu elementlerden karbon (C) havadan, hidrojen (H) sudan ve az miktarda havadan, oksijen (O) havadan ve sudan, Azot (N) ve diğer elementlerin tamamı topraktandır.

Mikro besin ögeleri nelerdir?

Mikro besin veya mikronütrient, organizmaların fizyolojik fonksiyonları için yaşam boyunca küçük miktarlarda gerekli olan besinlerdir. Mikro besinler demir, kobalt, krom, bakır, iyot, manganez, selenyum, çinko ve molibden ile vitamin içerir.

Bitkiler potasyumu hangi formda alır?

Bitkiler geliştikleri ortamdan potasyumu K+ katyonu şeklinde alır. Potasyum alımı azot (N) dışında öteki besin elementlerinden daha fazladır.