Geniz eti Alininca ses degisir mi?

İçindekiler:

  1. Geniz eti Alininca ses degisir mi?
  2. Geniz eti konuşmayı etkiler mi?
  3. Burun eti ameliyatı riskli mi?
  4. Geniz eti ameliyatından sonra Geniz eti tekrarlar mı?
  5. Geniz eti konuşmayı geciktirir mi?
  6. Burun eti ameliyatında ölüm riski var mı?
  7. Geniz eti ameliyatı sonrası ses değişikliği olur mu?
  8. Geniz eti ameliyatı sonrası dikiş olur mu?

Geniz eti Alininca ses degisir mi?

Bademcik ameliyatının ses tonu üzerinde etkisi olmaz. Bademcikler çok büyükse rezonans nedeniyle ağızda lokma varmış gibi boğuk bir konuşma şekli olur. Ameliyattan sonra bu etki ortadan kalkınca seste değişiklik hissedilebilir, aslında sesin olması gereken normal hali budur. Zamanla kulak alışır.

Geniz eti konuşmayı etkiler mi?

Dr. Ahmet Yılmaz, tedavi edilmeyen geniz eti büyümesinin çocuklarda horlama, ağzı açık uyuma, altüst çene oranının bozulması, işitme kaybı, çok zor iyileşen sinüzit atakları, orta kulak iltihapları ve hatta konuşma bozukluğuna yol açabileceği uyarısında bulundu.

Burun eti ameliyatı riskli mi?

Burun eti ameliyatının riskleri nelerdir? Ameliyat riski yapılan cerrahi yönteme göre değişir. Tamamen uyutularak (genel anestezi) yapılan işlemde anestezi riski çok nadiren olabilir. Bu risk yaşa ve eşlik eden hastalık (şeker, kalp hastalığı gibi) olup olmamasına göre değişir.

Geniz eti ameliyatından sonra Geniz eti tekrarlar mı?

Ayrıca iştah kaybı ve tekrarlayan enfeksiyonlar nedeniyle büyüme gelişme geriliğine de yol açabilir. Bunları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan geniz eti ameliyatlarından bir süre sonra, bazı çocuklarda sorunların geri döndüğü veya başından beri düzelmediği gözlenir.

Geniz eti konuşmayı geciktirir mi?

Konuşma gelişimi, artikülasyon ve dil gelişimi için ise geniz eti bu tip sıkıntılara yol açmaz. Sadece çok büyük olması burun tıkalıymış gibi konuşmaya (h.ponasal) neden olabilir. Seslerin üretimine konuşma bozukluğuna etkisi olmaz.

Burun eti ameliyatında ölüm riski var mı?

Burun ameliyatlarında risk oranı hakkında Habertürk'e konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Bağhaki, "Burun ameliyatından sonra ölüm oranı yok denecek kadar azdır. Çok nadir olan bir durumdur.

Geniz eti ameliyatı sonrası ses değişikliği olur mu?

KONUŞMA: Ameliyat sonrası konuşmanın genizden gelmesi normaldir ve bu durum 3 hafta kadar sürebilir. Sesin oluşumunda genizdeki hava boşluğunun hacminin rolü vardır bu nedenle genizi dolduran adenoid dokusunun alınmasını takiben ses tonunda hafif bir değişiklik kalıcı olarak oluşabilir.

Geniz eti ameliyatı sonrası dikiş olur mu?

Bu çocuğun ameliyat boyunca uyuyacağı ve herhangi bir ağrı hissetmeyeceği anlamına gelir. İşlem yaklaşık 20 ila 45 dakika sürmektedir ve sonrasında hastanede kalışı gerektirmez. Geniz eti tipik olarak ağızdan çıkarılır. İşlemden sonra dikiş atılmasına gerek yoktur.