Orkide Ne Zaman çiçek Dalı çıkarır?

İçindekiler:

  1. Orkide Ne Zaman çiçek Dalı çıkarır?
  2. Orkidenin Keiki verdiği Nasıl Anlaşılır?
  3. Keiki nasil Koklendirilir?
  4. Keiki Macunu nedir?

Orkide Ne Zaman çiçek Dalı çıkarır?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebilir. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.

Orkidenin Keiki verdiği Nasıl Anlaşılır?

Orkidemin yaprakları sararıyor ne anlama gelir? Keiki ile sürgün arasındaki farkı bilmek gerekir. Keiki orkide dalındaki gözlerden büyür ve genellikle dalın üst bölümünde görülür. Sürgünler ise orkidelerin tabana yakın bölümlerinde görülür.

Keiki nasil Koklendirilir?

KEİKİ KÖKLENDİRİLMESİ * Kök oluşması için keikinin bulunduğu bölüm nemlendirilmeli ve bol hava ihtiyacı karşılanmalıdır. Eğer kök oluşumu hala meydana gelmiyorsa sargı bezini gevşek şekilde keikinin hemen altına dolayın ve bu sargı bezini kurudukça nemlendirin. Nem sayesinde kök oluşumunu destekleyecektir.

Keiki Macunu nedir?

Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür. Keiki yeterince büyüdüğünde anne bitkiden ayrılabilir ve böylece orkide çoğaltma yapılabilir. Keiki macunu içerisinde sitokinin denilen bir hormon bulunur ve bu sayede keiki oluşumunu hızlandırır ve teşvik eder.