HGS başka bir araçta kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. HGS başka bir araçta kullanılabilir mi?
  2. HGS aktarma işlemi nasıl yapılır?
  3. HGS devir olur mu?
  4. HGS araç satılırsa ne olur?
  5. Araç satışında HGS nasıl iptal edilir?
  6. HGS iptal etmek için ne yapmak lazım?

HGS başka bir araçta kullanılabilir mi?

Aracınızdan birine almış olduğunuz HGS'yi başka araçlarda kullanmanız mümkün değildir. Çünkü HGS aboneliği araç plakasına göre verilmektedir ve anlık olarak izlenme ve kayıt altında olma açısından da sıkı bir denetime tabidir.

HGS aktarma işlemi nasıl yapılır?

PTT üzerinden yapılacak aktarım işlemlerinde ilk önce eski abonelik iptal edilmektedir. İptal işlemlerinin ardından kişilere yeni üyelik açılarak HGS abonesi yapılmaktadır. Ardından ise eski abonelik için 7 iş günü içerisinde inceleme yapılarak, bakiyelerin yeni aboneliğe aktarımı sağlanmaktadır.

HGS devir olur mu?

Direk olarak bir HGS devir işlemi söz konusu değildir, iptal işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

HGS araç satılırsa ne olur?

Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz aracın plakasını da görevliye verip aynı formda transfer işlemi olduğunu bildirdiğiniz takdirde bir hafta içinde transfer gerçekleşecektir.

Araç satışında HGS nasıl iptal edilir?

Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.

HGS iptal etmek için ne yapmak lazım?

PTT'den Alınan HGS İptali PTT'den aldığınız HGS'yi PTT merkez ve şubelerine şahsi başvuru yaparak iptal edebilirsiniz. Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. HGS'yi iptal ettikten sonra etiket araç camından çıkartılmalıdır.