Zolpidem hangi ilaç?

İçindekiler:

  1. Zolpidem hangi ilaç?
  2. Ambien hapı ne işe yarar?
  3. Doxepin ne için kullanılır?
  4. Ramelda ne için kullanılır?
  5. Yeşil reçeteli ilaç ne demek?
  6. Imovane ne işe yarar?

Zolpidem hangi ilaç?

Ambien olarak da bilinen Zolpidem uykusuzluk tedavisinde kullanılan bir benzodiazepin reseptör agonistidir ve GABA reseptörlerine bağlanır. Vücuda girdikten sonra 3 saat içinde etkisini gösterir. Başlangıçta 1992'de FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanan hipnotik bir ilaçtır.

Ambien hapı ne işe yarar?

Zolpidem olarak da bilinen Ambien sedatif hipnotik ilaçlarolarak bilinen gruba dahildir ve beyin aktivitesini azaltarak uykuyu destekler.İnsomnia hastası kişilerde genellikle beyinde kimyasal dengesizlikler olur veAmbien bu dengesizlikleri azaltmaya yardımcıdır.

Doxepin ne için kullanılır?

Doxepin (Silenor): Trisiklik bir AD'dır. FDA'nın 2010'da, uykuyu sürdürme güçlüğü çeken (geceleri sık veya sabah erken saatlerde uyanan) insomni olgularının tedavisi için onay verdiği ilk AD ilaçtır. İnsomni için onaylanan doz (3-6 mg), depresyon için olandan (100-200 mg) çok düşüktür.

Ramelda ne için kullanılır?

Uyku latansını kısaltıcı etkisini MT1 ve MT2 reseptörleri üzerinden sağlayan bir melatonin agonistidir. Uykuya dalma güçlüğü ile şekillenen veya sirkadiyen ritm bozukluğunun ön planda olduğu insomnilerde tercih edilmelidir. İnsomni tedavisi için önerilen dozu 8 mg/gün'dür. Ülkemizde de Ramelda adıyla bulunmaktadır.

Yeşil reçeteli ilaç ne demek?

Yeşil reçete ilaçları her zaman insanlara bağımlılık yaptıran ilaç türleridir. Bu ilaçlara sahip olmak için uzman doktorların onayı ve reçete yazması gerekir. Bu durumlar haricinde eczaneler hiçbir şekilde bu ilaçları vermiyor.

Imovane ne işe yarar?

İMOVANE, beyin üzerine etki ederek uyku getiren (hipnotik) bir ilaçtır. Uykuya dalmada güçlük çeken, gece sık sık uyanan, sabah uykusunu alamadan uyanan, bazı olaylar, durumlar ya da hastalıklar nedeniyle uyku sorunu olan hastaların kısa süreli tedavisinde kullanılabilir.