Hangi hastalıklara istirahat raporu verilir?

İçindekiler:

  1. Hangi hastalıklara istirahat raporu verilir?
  2. Rapor ne zaman teslim edilir?
  3. Hastalık iznini kim verir?
  4. Tek hekim raporu en fazla kaç gün olur?
  5. Işçi çalıştığı il dışından rapor alabilir mi?
  6. Mazeret iznini kim verir?
  7. Sağlık ocağı rapor yazabilir mi?

Hangi hastalıklara istirahat raporu verilir?

Çalışanın kaza geçirmesi, hastalanması gibi sağlık sorunu nedeniyle, doktor tarafından çalışanlara istirahat raporu verilebiliyor. Bu belge İş görmezlik belgesi olarak da tanımlanıyor.

Rapor ne zaman teslim edilir?

usül ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda ...

Hastalık iznini kim verir?

(2) Hastalık izni, memurun görev yaptığı kurum veya kuruluşun izin vermeye yetkili kıldığı birim amirlerince verilir. Yurt dışında verilecek hastalık izinlerinde misyon şefinin onayı zorunludur.

Tek hekim raporu en fazla kaç gün olur?

(4) Memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok on gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok on gün daha rapor verilebilir.

Işçi çalıştığı il dışından rapor alabilir mi?

Kısaca, ülkemizde seyahat özgürlüğü kapsamında yukarıda açıklanan hususlar çerçevesinde işçinin farklı bir ilden (hafta tatili ya da yıllık izni dönüşünde çalıştığı yere (il'e) hiç gelmeden dahi olsa) sağlık raporu alabileceği, bu raporun sahteliği veya fenne aykırı olduğu ispatlanmadığı müddetçe geçerli olduğu ...

Mazeret iznini kim verir?

"(3) Birinci fıkraya göre verilecek mazeret izinleri memurun isteği üzerine 6 ncı maddede belirtilen amirler, ikinci fıkraya göre verilecek mazeret izinleri ise memurun isteği üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (C) fıkrasında belirtilen amirler tarafından verilir."

Sağlık ocağı rapor yazabilir mi?

Toplantıda alınan karara göre bundan böyle Sağlık Bakanlığı mevzuatında olmayan hiçbir konu için Aile Hekimlerinden rapor talep edilemeyecek. İş, okul, kurs ve benzeri sebepler için rapor ihtiyacı olması durumunda Kurumlar önce taleplerini Sağlık Bakanlığına iletecek.