Ballı Baba ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ballı Baba ne işe yarar?
  2. Sarı Ballıbaba otu neye yarar?
  3. Ballı Baba yenir mi?
  4. Sirken otu nasil Tuketilir?

Ballı Baba ne işe yarar?

Yaprakları ezilerek suyu rahim iltihaplarına, rahim kanamalarına ve prostat hastalıklarına karşı uygulanırsa büyük faydası görülür. Şurubu boğaz hastalıklarına, vereme ve kadınlarda regl ağrılarına karşı kullanılır. Merhemi yanıklarda kullanılır. Yaprağının haşlanmış lapası kabakulak, mayasıl, kanlı basura şifalıdır.

Sarı Ballıbaba otu neye yarar?

Sinirsel uykusuzluklarda ve tüm kadın hastalıklarında başarıyla kullanılabilir. Özellikle idrar zorluğunda, idrar yapma sırasındaki yanmalarda, böbrek hastalıklarında çok başarılıdır. Ayrıca, mesane üşütmesine ve böbrek iltihabına karşı da kullanılabilir. Çıbanlarda ve varislerde bu çayla kompres yapılabilir.

Ballı Baba yenir mi?

Yaprağının haşlanmış lapası kabakulak, mayasıl, kanlı basura şifalıdır. Kullanım Şekli ve Dozu : 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı kıyılmış bitki konarak kaynatılır soğuyana kadar demlendirilir ve süzülür. Günde 3 defa yemek aralarında içilir. İstenilirse balla tatlandırılır.

Sirken otu nasil Tuketilir?

Sirken otunu, ıspanaklı börek yaparken ıspanak yerine tercih edebilirsiniz. Kavurup yemeklerde ara sıcak olarak sirken otu kavurması tüketebilirsiniz. Tıpkı ıspanak gibi, bolca yıkadıktan sonra dilediğiniz yemeğe ekleyip yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.