Kanal tedavisi sonrası diş neden şişer?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi sonrası diş neden şişer?
  2. Kanal tedavisinden sonra yanak şişer mi?
  3. Dolgu yapılan diş kırılırsa ne yapmalı?
  4. Kanal tedavisi sonrası şişlik normal mi?
  5. Kanal tedavisi olan diş neden morarır?

Kanal tedavisi sonrası diş neden şişer?

Bazen kök kanalı tedavi için açıldığında havadaki oksijen bazı bakterilerin büyümesini tetikleyerek şişme ve ağrıya neden olur. Bakteriler köklerin ucundan dışarı atılabilir. Kan damarları dişin altındaki küçük bir delikten dişe girerler.

Kanal tedavisinden sonra yanak şişer mi?

Kanal tedavisi yaptıranların tedavi seansları arasında ağrı veya yüzde şişme gibi nadir şikayetleri olabilir. Bu tarz şikayetlerin kaynağı bakterilerin oluşturduğu reaksiyondur ve hekiminizin yapacağı pansumanlarla düzeltilir.

Dolgu yapılan diş kırılırsa ne yapmalı?

Vatandaşların dolgusu kırıldığı andan itibaren bir diş doktoruna gitmesi gerekir. Kırılan dolgu bekletildiğinde ileride daha büyük sorunlara yol açar. Dolgu yapılacak dişlerde uygulanacak dolgu yöntemini hekim belirler. Diş tahribine bağlı olarak amalgam dolgu ya da kompozit dolgu yapılabilir.

Kanal tedavisi sonrası şişlik normal mi?

Kanal tedavisi sonrası şişlik oluşabilir. Bu durumla karşılaştığınızda endişelenmenize gerek yoktur. Kanal tedavisi sonrası şişlik nadir de olsa başımıza gelmektedir. Bu durumda genellikle doktorunuzun size verdiği antibiyotiği kullanmanız gerekir.

Kanal tedavisi olan diş neden morarır?

Yeterli kan gidememesi yumuşak dokunun oksijenden mahrum kalması anlamına gelir. Oksijen bağlanmamış kan hücrelerinin renginden ötürü dişetleri de mor renge sahip olur. Kanal tedavisi görmüş dişlerin çevresindeki dişetlerinde koyu renk yansımalar gözlemlenebilir.