Mikado oyunu nasıl oynanır kısaca?

İçindekiler:

  1. Mikado oyunu nasıl oynanır kısaca?
  2. Hedef oyunları nelerdir?
  3. Reverse oyunu Nasıl Oynanır?
  4. Mikado oyununun kuralları nelerdir?
  5. Hedef 5 kaç taş var?

Mikado oyunu nasıl oynanır kısaca?

Mikado 41 çubukla oynanır. Oyuncu sayısında kısıtlama yoktur. Çubuklar bir demet olarak dik tutulup yere bırakılır; böylece masa üzerine gelişigüzel şekilde yayılırlar. Amaç diğer çubukları kıpırdatmadan bütün çubukları teker teker toplamaktır.

Hedef oyunları nelerdir?

Hedef oyunları, genelde bir top ya da sopa gibi bir nesneyle belirlenmiş bir hedefin vurulması amaçlanan oyun çeşitleridir. İzleri 15. yüzyıla kadar sürülebilen hedef oyunları arasında bilardo, petank hatta dart oyunu gibi oyunlar sayılabilir.

Reverse oyunu Nasıl Oynanır?

Oyuncuların ellerinde 32 adet taş bulunur. Oyun alanına karşılıklı 2 şer taş konularak oyun başlatılır. Oyunun amacı ise rakip taşı kendi taşlarınız ortasına alarak aynı renge çevirmektir. Çapraz, yatay veya dikey şekilde rakibin taşını kendi renginize döndürebilirsiniz.

Mikado oyununun kuralları nelerdir?

Çubuklar bir demet olarak dik tutulup yere bırakılır; böylece masa üzerinde gelişigüzel bir şekilde yayılırlar. Kural, alınmak istenen çubuk dışında başka çubuklara dokunmadan ve hareket ettirmeden olabildiğince çok çubuk toplamaktır. Kişi oyun esnasında yerini değiştiremez, sadece doğrulabilir, ayağa kalkabilir.

Hedef 5 kaç taş var?

Aslında oynaması oldukça basit ve zevkli bir oyundur. Her oyuncunun elinde 28'er adet pul(taş) bulunur.