Kumaş pantolon ölçüsü nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Kumaş pantolon ölçüsü nasıl alınır?
  2. Jean ölçüsü nasıl alınır?
  3. Pantolon da W ve L ne demek?
  4. Basen ve kalça ölçüsü nasıl alınır?
  5. Kalça ölçüsü nasıl alınır?

Kumaş pantolon ölçüsü nasıl alınır?

Doğru kıyafet ölçüsünü belirlemek
  1. Göğüs ölçüsü Göğüs çevrenizi en dışta kalan kısmından başlayarak ölçün. ...
  2. Bel genişliği. Kemer kısmından tutarak ölçüm yapın. ...
  3. Bacak uzunluğu. Belden kalçaya ve ayak tabanına kadar olan uzunluk. Bacak uzunluğunun ölçüsü daima bel kısmı dikkate alınmadan pantolon paçasına kadar verilir.

Jean ölçüsü nasıl alınır?

Mezurayı kalçanızın en geniş noktasına yerleştirerek, baseninizin çevresini ölçünüz. Bacak içini en üst çatal noktasından bilek kemiğine kadar ölçünüz. Ölçü alırken çıplak beden üzerinden almalısınız. Mezuranız yoksa ip ile ölçüm yapabilir, sonrasında cetvel vasıtasıyla ip üzerinde ölçüm yapabilirsiniz.

Pantolon da W ve L ne demek?

Bayan kot pantolon beden ölçüleri genellikle bel ölçüsü ve iç bacak uzunluğu dikkate alınarak hesaplanmaktadır. "W" harfi ile başlayan ölçü kodları, kot pantolonun bel bölgesi ölçüsüdür. "L" ile nitelendirilen ölçü ise iç bacak uzunluğu ölçüsüdür. Aşağıda bu ölçülerin santimetre olarak karşılığı verilmiştir.

Basen ve kalça ölçüsü nasıl alınır?

Basen ölçümü yapmak için kalça kemiğinin ölçülmesi gerekir. Belin alt kısmında bulunan kalça kemiği üzerinden karnın tam üzerine doğrun yapılan ölçüm basen ölçümüdür. Yani karın ile göbeğin oluşturduğu bölge basen bölgesidir. Bu bölge mezura yardımı ile kolaylıkla ölçülebilir.

Kalça ölçüsü nasıl alınır?

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak dik durun. En alt kaburga kemiğinizin altı ile kalça kemiğinizin üst kısmı arasındaki orta noktaya mezuranızı yerleştirin. Nefes verin ve çok fazla sıkmadan veya gevşek bırakmadan bir mezura ile kendinizi ölçün.