Nöral foramenler Daralmasi nedir?

İçindekiler:

  1. Nöral foramenler Daralmasi nedir?
  2. Sag nöral foramen daralması nedir?
  3. Boyunda nöral foramen daralması nedir?
  4. Omurilik kanal darlığı nedir?
  5. Boyun ağrıları baş ağrısı yapar mı?

Nöral foramenler Daralmasi nedir?

Spinal (omurga) stenoz (darlık), spinal kanalın sagittal çapının, lateral reseslerin ve foramenlerin (sinir kökü kanalları) spinal kanalın bütününde veya bir veya iki vertebrasına belirli ölçülerde daralmasıdır. Doğumsal olabildiği gibi sonradan da oluşabilir.

Sag nöral foramen daralması nedir?

Omurilik kanal daralması; bel bölgesinde bulunan dokuların zaman içerisinde kalınlaşarak kireçlenmesi ve omuriliğin geçtiği kanalı daraltması ile oluşuyor. Genellikle hareketsizlik sonucu meydana gelen bu rahatsızlığa, ağır iş temposu ve fazla kilo da sebep olabiliyor.

Boyunda nöral foramen daralması nedir?

Omurlar arasındaki disk ve eklemlerde oluşan dejenerasyon nedeniyle daralma sinir köklerinin sıkışmasına neden olur. Buna servikal dar kanal denir. "Stenoz", daralma anlamında olup, "servikal stenoz" da boyun bölgesinde meydana gelen, omurilik ve sinir dallarının geçtiği boşluğun daralmasıdır.

Omurilik kanal darlığı nedir?

Başka bir deyişle omurga kanalı darlığı, omurga kemiklerinin ortasında yer alan ve içinden omurilik ile sinirlerin geçtiği ince kanalın zaman içinde daralmaya bağlı olarak omurilik ve sinirle üzerine baskı uygulamasıdır. Bu baskı nedeniyle omurilik ve sinirler normal görevlerini yerine getiremez hale gelirler.

Boyun ağrıları baş ağrısı yapar mı?

Baş ağrılarının yüzde 90'ı boyundan kaynaklanır… Tekrarlayan ağrılarda boyun fıtığı, boyun omurilik kanalında daralma, boyun düzleşmesi ya da kas gerginliğinden şüphelenilmeli. Hepimizin zaman zaman başı ağrır… Ne zaman ki bu baş ağrıları dayanılmaz hale gelir, öyle doktora gideriz.