Akciğer endoskopisi nedir?

İçindekiler:

  1. Akciğer endoskopisi nedir?
  2. Bronkoskopi acı verir mı?
  3. Bronkoskopi Nedir Zararları?
  4. Akciğer lavajı kimlere yapılır?
  5. Nefes borusuna nasıl bakılır?
  6. Tüm akciğer lavajı nedir?

Akciğer endoskopisi nedir?

Bronkoskopi gırtlak bölgesinden sonraki solunum yollarını ve akciğerleri incelemek, tanı ve tedavi için bir takım işlemler, girişimler yapmak kullanılan bir tür endoskopi yöntemidir. Endo iç, skopi bakma, görme demektir, yani vücudun içine bakılmasıdır.

Bronkoskopi acı verir mı?

Bronkoskopi işlemi genel anestezi altında tamamen uyutularak yaptığımız için size hiçbir sıkıntı ve acı vermeyecektir. İşlem öncesi nefes darlığı varsa bronkoskopiden önce size ön tedavi uygulanır. Genel anestezi öncesi üst solunum yollarına lokal anestezi de uygulanır. Böylece ses telleri ve gırtlak bölgesi uyuşur.

Bronkoskopi Nedir Zararları?

Bronkoskopi güvenli, tanısal bir işlemdir ancak yine de risk taşır. Nadiren geçici ateş, kanama nefes darlığı gibi komplikasyonlar olabilir. Doktorunuz bunu rahatlıkla kontrol altına alır. Bronkoskopik biyopsi ile akciğerde sönme riski de %1'den çok azdır.

Akciğer lavajı kimlere yapılır?

Bülent Arman, “Kronik bronşit ve KOAH şikayetlerini yüzde 30-40 azaltarak hastanın rahat nefes almasını, hayat kalitesinin düzelmesini bu hastalıklara yandaşlık eden diğer hastalıkların (damar sertliği, diyabet, kalp hastalığı gibi) daha etkili tedavi edilebilmesini ve hastanın hayati tehlikesinin azalmasını sağlayan ...

Nefes borusuna nasıl bakılır?

BRONKOSKOPİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Bronkoskopi ince, ışıklı bir tüp (bronkoskop) kullanarak akciğerlerde hava yollarına doğrudan bakılan prosedürdür. Bronkoskop burun veya ağız içine yerleştirilmekte , boğaz ve soluk borusu (trakea) üstünden solunum yollarına ilerletilmektedir.

Tüm akciğer lavajı nedir?

Hava yolları genişleten ilaçlar ve serum ile hava yolları yıkanır ki buna akciğer lavajı diyoruz. Anestezi aygıtı yardımı ile hava yolları içine pozitif oksijenli hava vererek hava yolları ve kapalı hava kesecekleri açılır ve daha fazla oksijenin kan dolaşımına katkısı sağlanır.