Barnabas İncili nedir Muhsin?

İçindekiler:

  1. Barnabas İncili nedir Muhsin?
  2. Barnabas İncili nerede Saklaniyor?
  3. Barnabas İncili kimin elinde?
  4. Barnabas incili neden önemli?
  5. Incil'in ilk ayeti nedir?
  6. Hıristiyan dünyasında okutulması yasak olan Incil'in ismi nedir?

Barnabas İncili nedir Muhsin?

"Barnabas incili, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'i ismen müjdeleyen bir incildir." diyen Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, kurban hadisesini ve Hz. İsmail'i zikreden bir incildir.

Barnabas İncili nerede Saklaniyor?

Bu endişe bulunan İncil'in Hz.İsa'nın havarinden biri olan ve havari Paul ile seyahat eden Barnabas İncili'ni içermesinden kaynaklanıyor. Kitap 2 000 yılında bulunurken, şu an Ankara Etnografya Müzesi'nde gizli tutuluyor.

Barnabas İncili kimin elinde?

Çünkü Yazıcıoğlu, başta Vatikan olmak üzere, bütün Hıristiyan Dünyası'nı alt-üst edecek bir proje üzerinde çalışıyordu! Şimdi baştan alalım... Barnabas İncili, 1981 Yılı'nda köylüler tarafından Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki bir mağarada bulundu. Sonra, Babat Aşireti'nin eline geçti.

Barnabas incili neden önemli?

Muhammed'in geleceğini müjdelediği için müslümanlar tarafından sahih kabul edilen Barnaba İncili, kanonik İnciller ve hıristiyan akîdesiyle çeliştiği gerekçesiyle hıristiyanlar tarafından reddedilmekte, uydurma olduğu, hatta XVI. yüzyılda müslüman olmuş bir hıristiyan tarafından yazıldığı ileri sürülmektedir.

Incil'in ilk ayeti nedir?

İncil'in ilk emri: Sev! Tevrat'ın: Yaşat! Kur'an'ın: Oku! Hristiyan sevmedi, Yahudi yaşatmadı, Müslüman okumuyor!”

Hıristiyan dünyasında okutulması yasak olan Incil'in ismi nedir?

V. yüzyıla ait ve Papa Gélase tarafından neşredilen genelge Barnaba İncili'nin apokrif olduğunu belirtmekte ve okunması yasak kitaplar arasında zikretmektedir.