Erkeklerde makat kaşıntısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde makat kaşıntısı neden olur?
  2. Pruritus ani ye neden olan parazit?
  3. Makat ta kaşıntı neden olur?
  4. Kaşıntı için ne yapmalıyız?

Erkeklerde makat kaşıntısı neden olur?

Makat bölgesindeki kaşıntının diğer nedenleri ise: Hemoroid, fissür, fistül, tümör, geçirilmiş cerrahi veya radyoterapi. Primer dermatolojik hastalıklar (liken planus, atopik egzema, psoriasis, seboreik dermatit) Mantar infeksiyonları (dermatofitozis, kandidiyazis) Parazitler (kıl kurdu, uyuz hastalığı)

Pruritus ani ye neden olan parazit?

Enfeksiyöz hastalıklar da pruritis ani'ye sebep olabilir. Bakteriyel cilt enfeksiyonları, mantar enfeksiyonları, kıl kurdu ya da uyuz gibi parazitik enfeksiyonlar ve anal siğiller gibi viral enfeksiyonlar bunlara örneklerdir.

Makat ta kaşıntı neden olur?

Anal pruritus (kaşıntı) makat bölgesinde genellikle kronik olarak görülen bir sorun. Bu sorun, bazen kıl kurdu gibi parazitler ya da “psoriasis” gibi bazı deri hastalıklarına bağlı olarak, bazen de hemoroidal hastalık, anal fissür, crohn hastalığı, anal bölge kanserleri gibi sorunlara ek olarak gelişebiliyor.

Kaşıntı için ne yapmalıyız?

Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması sayesinde kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer. Soda kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntemdir. Bunun yanı sıra limon, karanfil yağı ve yulaf ezmesi de kaşıntının geçirilmesine yardımcı olur.