Memur hizmet sınıfları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Memur hizmet sınıfları nelerdir?
  2. Sosyologlar hangi hizmet sınıfına girer?
  3. Devlet memurları kimlerdir?
  4. Sosyolog teknik kadroya girer mi?

Memur hizmet sınıfları nelerdir?

Devlet Memurları Kanunu; Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı, Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sinifi, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı, Avukatlık Hizmetleri Sınıfı, Din Hizmetleri Sınıfı, Mülki Idare Amirliği Hizmetler Sınıfı, Millî istihbarat Hizmetleri Sınıfı, Emniyet Hizmetleri ...

Sosyologlar hangi hizmet sınıfına girer?

Söz konusu hükme dayanılarak 10 tarihli ve 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 27/9/2010 tarihli ve 2010/1092 Bakanlar Kurulu Kararı ile Sosyolog unvanı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınmıştır.

Devlet memurları kimlerdir?

İdari bir sisteme bağlı olmak suretiyle kamu işlerini yapmakla yükümlü meslek gruplarına devlet memuru denmektedir. Kamu görevlisi unvanına sahip olan devlet memurları, devlet güvencesi altında hizmet sunarlar. Bu hizmetlerini aldıkları aylık maaş üzerinden gerçekleştirirler.

Sosyolog teknik kadroya girer mi?

Cevap: Sosyolog unvanı GİH sınıfına dahil bir kadro iken 10.12.2010 tarihli ve 27781 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/1092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 657 sayılı Kanunun 36/G maddesine dayanılarak Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamına alınmıştır.