Sperm bulaşan elbise ile namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Sperm bulaşan elbise ile namaz kılınır mı?
  2. İdrar kaçırmak abdesti bozar mı?
  3. Bir yere bulaşan spermden hamile kalınır mı?
  4. Tuvaletten çıktıktan sonra hemen abdest alınır mı?
  5. İdrar akıntısı abdesti bozar mı?

Sperm bulaşan elbise ile namaz kılınır mı?

Elbisenin üzerindeki meni oyulmadan ya da silinmeden namaz kılınması halinde bir beis olmaz. Meni, suyu ya da başka bir şeyi necis yapmaz. Rebi' b. Süleyman şöyle dedi: İmam Şafii (Allah rahmet etsin) şöyle dedi: Cinselorgandan çıkan şey, idrar ıslaklığı, mezi, vedi yahut bilinen ve bilinmeyen her şey necistir.

İdrar kaçırmak abdesti bozar mı?

1. İdrar ve dışkı yollarından idrar, dışkı, meni, mezi, kan gibi bir necâsetin, ... Ağızdan çıkan akıcı haldeki kan, tükürükten fazla veya ona eşit ise abdesti bozar.

Bir yere bulaşan spermden hamile kalınır mı?

Daha önceden sperm ile bulaşıp spermin üzerinde kuruduğu eşyalar ile (iç çamaşırı, çarşaf, klozet kapağı, diğer eşyalar vs.vs.) direkt temas olduğu zaman gebe kalmak mümkün değildir. Spermler kuru olan dış ortamda en çok 3-5 dakika canlı kalabilmektedirler.

Tuvaletten çıktıktan sonra hemen abdest alınır mı?

Küçük abdestini bozduktan sonra istibrâ yapmadan abdest alan kişiden abdestten sonra akıntı gelirse abdesti bozulur ve yeniden abdest alması gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, I, 106-107). ... İdrar yaptıktan sonra sızıntısı olmayan kişilerin, beklemeden hemen abdest almalarında bir sakınca yoktur.

İdrar akıntısı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.