Ciltsiz ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ciltsiz ne anlama gelir?
  2. Kitapta kağıt kapak nedir?
  3. Amazon ciltsiz ne demek?
  4. Kitap cilt I ne demek?
  5. Kitap kapağı ne işe yarar?
  6. Kitap Şömizi nedir?
  7. Amazon ciltsiz kitap ne demek?
  8. Baskıda cilt ne demek?
  9. Pres makinesi ne demek?
  10. Kitap kapağı tasarımı ne demek?
  11. Kitapkolik kapıda ödeme var mi?

Ciltsiz ne anlama gelir?

En kısa şekilde özetlemek gerekirse; ciltli kitaplar tıpkı ansiklopediler gibi sert kapaklara, ciltsiz kitaplar ise bizim günlük hayatta sıkça gördüğümüz ince karton kapaklara sahip.

Kitapta kağıt kapak nedir?

Karton/sert kapaktan ziyade kağıt ciltle ve genelde birbirine yapışmış kağıt kapaklarla yayınlanmış kitap. Kağıt cilt ve yumuşak kapak ile eş anlamlıdır ve pp, pbk ve ppr olarak kısaltılabilir. ...

Amazon ciltsiz ne demek?

Ciltsiz kitaplar ise ince karton kapaklara sahip olan kitaplardır. Günümüzde yayımlanan ve satışa çıkarılan kitapların yaklaşık %95'i ciltsizdir.

Kitap cilt I ne demek?

Cilt kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir ve sözlük anlamı koruyucu kaptır. Aslında her kitap ciltli üretilir. Ancak günümüzde bu kelime daha çok daha kalın ve sert mukavvadan ya da deriden yapılan kapaklar için kullanılır. Ciltsiz kitaplar ise ince karton kapaklara sahip olan kitaplardır.

Kitap kapağı ne işe yarar?

Kitap kapağı, bir kitabın sayfalarını birbirine bağlamak için kullanılan herhangi bir koruyucu kaplamadır. ... "Kitap Kapağı" terimi genellikle masaüstü yayıncılıkta bir kitabın kapağında yer alan resim ve metin düzenlemesi için kullanılır.

Kitap Şömizi nedir?

genellikle mukavva kapaklı kitapların dışında kullanılan, parlak kuşe kağıdından yapılmış ve portatif özelliğiyle kitaba giydirilip çıkartılabilen kitap aparatı. kitap gömleği de denilebilir.

Amazon ciltsiz kitap ne demek?

Ciltsiz kitaplar ise ince karton kapaklara sahip olan kitaplardır. ... Günümüzde yayımlanan ve satışa çıkarılan kitapların yaklaşık %95'i ciltsizdir.

Baskıda cilt ne demek?

Basılmış olan kitap, mecmua, broşür ve buna benzer bütün yazılı veya resimli işlerin bulunduğu kağıtların sayfa ve forma sırasına göre katlanıp bir araya getirilmesi ve bunların blok teşkil ettikten sonra üzerlerine muhafaza olarak bir kap geçirilmesi ve bunların blok teşkil ettikten sonra üzerlerine muhafaza olarak ...

Pres makinesi ne demek?

Hidrolik pres makinesi; malzemeleri ezmek, düzleştirmek, sıkıştırmak, yapıştırmak, kalıplaştırmak ve kaplamak yapmak amaçlı makinedir. İşlem görecek malzemeler, pres makinesinin içinde bulunan bir plaka veya yatağa yerleştirilerek uygulanır.

Kitap kapağı tasarımı ne demek?

Kitap kapağı tasarımı, kitabın içeriği kadar önemlidir. ... Kitap veya dergi kapağı illüstratif, biçimsel ve grafiksel düzenlemelerdir. Bir kitap kapağı tasarımında belirgin malum baskılar dışında kesin kriterler yoktur. Tasarımcı tamamen özgündür ve kapak tasarımı en zevkli tasarımlardan birisidir.

Kitapkolik kapıda ödeme var mi?

Kitap siparişlerinizde kapıda ödeme kolaylığı sağlayan Kitapkolik aracılığı ile artık almak istediğiniz tüm kitapları site üzerinde hiçbir ödeme yapmadan kredi kartı, Havale/EFT yapmadan kapıda nakit ödemeli olarak kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.