Süt izni birleştirilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Süt izni birleştirilebilir mi?
  2. SGK çalışanlarına süt izni ne kadar?
  3. Doğumdan sonra ne kadar süre ücretsiz izin?
  4. 657 süt izni toplu olarak kullanılabilir mi?
  5. Ilk 6 ay süt izni kaç saat?

Süt izni birleştirilebilir mi?

Mevzuat hükümleri arasında süt izninin birleştirilerek kullanılabileceğine dair bir hüküm yoktur. Aksi yönde bir hüküm de bulunmamaktadır. Ancak İş Kanunu'nun 74. Maddesi'nde süt izni tanımlanırken, “günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir” ifadesine yer verilmiştir.

SGK çalışanlarına süt izni ne kadar?

“Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.”

Doğumdan sonra ne kadar süre ücretsiz izin?

2-Çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin hakkı: İkinci durum ise, 16 haftalık yasal iznin bitiminden itibaren kadın ya da erkek işçilere, birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreli ile yarım gün ücretsiz izin verilmesi halidir.

657 süt izni toplu olarak kullanılabilir mi?

Süt izni kanunda belirlenen dönemde çocuğun beslenmesine yönelik bir haktır. Memurun değişik sebepler nedeniyle çalışmadığı ve çocuğunun yanında olduğu döneme ilişkin izinlerin sonradan kullanılmasının mümkün bulunmamaktadır. Süt izinleri toplanmak suretiyle beraber kullanılması mümkün bulunmamaktadır.

Ilk 6 ay süt izni kaç saat?

654 sayılı Devlet Memurları Kanunu esas alındığında ise kadın memura, bebeği emzirmesi için doğum sonrasında analık izni süresinin bitme tarihinden itibaren de ilk altı ayda günde yaklaşık üç saat, ikinci altı aylık sürede ise günde yaklaşık bir buçuk saatlik süt izin verilir.