2 el araç satışı nasıl?

İçindekiler:

  1. 2 el araç satışı nasıl?
  2. Ehliyetle araç satışı yapılır mı?
  3. Ruhsatsız satış olur mu?
  4. Noter satış belgesi nedir?

2 el araç satışı nasıl?

Yetkili tarafından noter satış sözleşmesi çıkartılır, alıcı ve satıcı tarafından isim, soyisim ve telefon numaraları yazılarak imzalanır. Noter satış sözleşmesi imzalandıktan sonra alıcı vezneye giderek hesaplanan noter ve işlem ücretini öder. İşlemler sonucunda alıcı aracın geçici ruhsatını alabilir.

Ehliyetle araç satışı yapılır mı?

Noterde araç satışı için gerekli belgeleri şöyle sıralayabiliriz: ruhsat ve trafik belgesi (kayıp olması durumunda geçici tescil belgesi) ... geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) vekaletname (eğer işlemler vekil aracılığıyla yapılacaksa)

Ruhsatsız satış olur mu?

Ruhsatı kayıp ya da çalınmış araçların satışı, geçici ruhsat ile noter huzurunda gerçekleştirilebiliyor. Ancak ruhsat hiçbir şekilde yoksa satış mümkün değildir. Ayrıca ikinci el araç alırken de araç ruhsatının kontrol edilmesi ve sahte olmamasına dikkat edilmelidir.

Noter satış belgesi nedir?

Araç, alıcı adına tescil edilir ve noter devri gerçekleşir. 301 TL'lik (2021 fiyatıdır) noter ücretini alıcının ödemesi gerekir. Satıcı adına olan ruhsat iptal edilir ve yeni tescil belgesi hazırlandıktan sonra satış belgesi sunulur. Böylece noter satış işlemleri gerçekleşmiş olur.