Mesleki yeterlilik belgesi kimler için zorunlu?

İçindekiler:

  1. Mesleki yeterlilik belgesi kimler için zorunlu?
  2. Mesleki yeterlilik belgesi şart mı?
  3. MYK belgesi ile ustalık belgesi yerine geçer mi?
  4. MYK Elektrik belgesi ne işe yarar?
  5. Mesleki yeterlilik Belgesi Neden Gerekli?
  6. MYK ustalık belgesi nasıl alınır?

Mesleki yeterlilik belgesi kimler için zorunlu?

Bu belgeyle kişiler icra ettikleri meslekteki bilgi, beceri ve yetkinliklerini ispatlamaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tehlikeli ve az tehlikeli meslek grupları dışında emlak ve otomotiv gibi sektörlerde çalışan meslek elemanları içinde belge zorunluluğu getirilmiştir.

Mesleki yeterlilik belgesi şart mı?

1. 6645 sayılı Kanun, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) açısından neler getiriyor? Tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında olup Bakanlıkça yayımlanacak tebliğlerde yer alan mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu olmaktadır.

MYK belgesi ile ustalık belgesi yerine geçer mi?

Bu kanun kapsamında belirtilen mesleklerde görev alacak olan kişilerin MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara başvuru yaparak belgelerini almaları gerekiyor. ... Buna göre mesleki yeterlilik belgesi bir nevi o meslekte uzman olduğunuzu gösterir ve ustalık belgesi yerine de geçer.

MYK Elektrik belgesi ne işe yarar?

Mesleki yeterlilik belgesi bildiğiniz gibi bireylerin çalıştığı meslekte bilgi ve yeteneklerinin var olup olmadığının göstergesidir. Bu belge düzenlenen sınavlarda başarılı olduktan sonra ilgili kişilere verilir.

Mesleki yeterlilik Belgesi Neden Gerekli?

Mesleki yeterlilik belgesinin temel noktası insanların o işi yapıp yapamayacağı konusunda emin olmaktır. Çünkü özellikle de tehlikeleri işlerin olduğu sektörlerde veya oldukça önem arz eden konularda ve sektörlerde firmalar insanlardan bu belgeyi isterler.

MYK ustalık belgesi nasıl alınır?

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır ? Bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve MYK tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.