Spiral ara lekelenme yapar mı?

İçindekiler:

  1. Spiral ara lekelenme yapar mı?
  2. Adet dışı kahverengi akıntı nedir?
  3. Spiral enfeksiyon kaparsa ne olur?
  4. Spiral düşerse ne olur?
  5. Spiralden sonra lekelenme ne kadar sürer?
  6. Lekelenme nedir?

Spiral ara lekelenme yapar mı?

Ara kanama veya lekelenme olabilir. Progesteron içeren RİA'lar başağrısı, bulantı, duygulanım bozukluğu (depresyon) ve memede hassasiyet görülebilir. Ayrıca, adet kanama miktarını iyice azaltıp kesebilir. Bazı kadınlar bunu istemeyebilir.

Adet dışı kahverengi akıntı nedir?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Spiral enfeksiyon kaparsa ne olur?

Ancak pelvik iltihabi, hastalık ortaya çıkarsa ve eğer şiddetli bir enfeksiyonsa bu durumda karın içinde yapışıklık ve sonrasında çocuk sahibi olmada güçlük yaşanma olasılığı çok artar. Enfeksiyonun üreme sistemini oluşturan organlarda yarattığı hasar kısırlığın nedenidir.

Spiral düşerse ne olur?

Bu durum kişide ciddi bir sağlık sorununa yol açmamaktadır. Ancak kullanım amacına yönelik koruma özelliğini sağlayamaması nedeni ile gebelik riskini arttırmaktadır. Spiralin rahim ağzına doğru kayması sonucunda cinsel ilişki esnasında penisin temas etmesi sonucunda küçük yaralanmalar meydan gelebilir.

Spiralden sonra lekelenme ne kadar sürer?

Ancak bu ağrı çok şiddetli olmamakla birlikte uzun sürmemektedir. Aynı zamanda işlem sırasında ufak bir kanamanız olabilir. Bu kanama birkaç gün içerisinde geçecektir.

Lekelenme nedir?

Lekelenme Nedir? Lekelenme, adet (regl) kanamasından farklı olarak, menstrüasyon döneminin başlangıcında, sonunda, belli ya da belirsiz dönemlerde görülebilen, az miktardaki kanama olarak tanımlanabilir. Adet kanamasından farklı olarak lekelenme şeklinde oluşan kanama, iç çamaşırında kahverengi leke ile fark edilir.