Geriye dönük fazla çalışma nasıl ispat edilir?

İçindekiler:

  1. Geriye dönük fazla çalışma nasıl ispat edilir?
  2. Fazla mesai geriye doğru kaç yıl?
  3. Fazla mesaiyi kim ispatlar?
  4. Fazla çalışma zamanaşımı süresi ne zaman başlar?
  5. Fazla mesai davası nasıl açılır?
  6. 1 haftada en fazla kaç saat fazla mesai yapılır?
  7. Fazla çalışma ücreti ne zaman muaccel olur?
  8. Ihbar tazminatı zamanaşımı süresi ne zaman başlar?
  9. Mesai parasının elden verilmesi yasal mı?

Geriye dönük fazla çalışma nasıl ispat edilir?

İşçi fazla mesai yaptığını bordro, işyerine giriş çıkış imzaları, ya da giriş çıkışta basılan kart, işyeri yazışmaları veya tanık ile ispat etmelidir. 1- Bordro : Ücret bordroları fazla mesainin ispatında en önemli yöntemdir. İşçi ay sonu maaşını aldığında işveren, işçiye bordroda imzalatır.

Fazla mesai geriye doğru kaç yıl?

Fazla Mesai Davasında Zamanaşımı İş Kanunu madde 32 gereği zamanaşımı süresi 5 yıl olup, işçiler bu süre içerisinde dava açtıkları takdirde fazla mesai alacaklarını talep edebilirler. İşçinin fiilen çalışıyor olması da zamanaşımını kesmez.

Fazla mesaiyi kim ispatlar?

Ücret bordroları fazla çalışmanın ispatı hususunda en önemli delillerden birisi sıfatına sahiptir. İşçinin imzasını taşıyan bordro sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğindedir. Bordronun sahteliği ileri sürülüp kanıtlanmadıkça, imzalı bordroda görünen fazla çalışma alacağının ödendiği varsayılır.

Fazla çalışma zamanaşımı süresi ne zaman başlar?

Fazla mesai ücreti, ulusal bayram ücreti, ikramiye gibi ücretlerde ise ücrete hakkedilen günden itibaren zamanaşımı süreleri başlamaktadır. Örneğin, fazla mesai ücretlerinde zamanaşımı mesaiye kalındığı günden itibaren başlamakta olup ulusal bayram ücreti ise çalıştırılan günden itibaren başlamaktadır.

Fazla mesai davası nasıl açılır?

İş mahkemesine dava açılmadan önce zorunlu arabulucuya başvurmak diğer işçi ve işveren uyuşmazlıklarında olduğu gibi fazla mesai ücret alacağı davalarında da zorunlu tutulmaktadır. Arabulucuda işçi ile işverenin anlaşamaması halinde iş mahkemesine fazla mesai davası açılabilecektir.

1 haftada en fazla kaç saat fazla mesai yapılır?

4857 sayılı İş Kanununun 41. maddesine göre bir iş yerinde haftalık mesai saati en fazla 45 saattir. Personel bir haftada 45 saati aşan çalışma yaptığında bu fazla mesai olur.

Fazla çalışma ücreti ne zaman muaccel olur?

Fazla çalışma (mesai) alacaklarında zamanaşımı süresi 5 yıldır. Fazla çalışma, hafta ve genel tatil çalışma ücretleri ile ikramiye ve sosyal yardımlara ilişkin ücretler doğdukları anda muaccel olur ve bu tarihten itibaren zamanaşımı işlemeye başlar.

Ihbar tazminatı zamanaşımı süresi ne zaman başlar?

Kıdem ve ihbar tazminatlarında zamanaşımı, iş sözleşmesinin feshedildiği tarihte başlar. Kullanılmayan yıllık izin ücretleri, iş akdi feshedilmeden ödenemez. Bu nedenle, yıllık izin ücretlerinde de zamanaşımı, iş akdinin sona erdiği, yani işten ayrılma tarihinde başlar.

Mesai parasının elden verilmesi yasal mı?

İşçinin aylık net maaşının tamamının veya bir kısmının, fazla mesailerinin, primlerinin yahut yol ve yemek ücretinin elden ödenmesi söz konusu olabilir. Elden ödeme hangi ücret türüne ilişkin olursa olsun işçi açısından iş akdinin haklı nedenle feshine sebep oluşturacaktır.