SRC 3 4 ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. SRC 3 4 ne işe yarar?
  2. SRC Belgesi 1 2 3 4 5 nedir?
  3. SRC1 ne demek?
  4. SRC 3 ve 4 hangi araçları kullanır?
  5. SRC 1 2 3 4 nasıl alınır?
  6. SRC 1 2 3 4 5 nedir?
  7. Tır için hangi SRC belgesi?
  8. SRC 1 ve 2 ne işe yarar?
  9. SRC 1 3 ne kadar?

SRC 3 4 ne işe yarar?

SRC 3 belgesi: Ülkeler arası eşya veya kargo taşımacılığı yapan şoförlerin almaları gereken belgedir. ... SRC 4 belgesi: Ülke sınırları içinde eşya taşımacılığı yapan ve yurtdışına çıkmayan şoförlerin alması gereken belgedir. SRC 4 belgesini alanlar, SRC 3 belgesine de sahip olurlar.

SRC Belgesi 1 2 3 4 5 nedir?

SRC belgesi, Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC1 ne demek?

SRC1, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan ve yapacak olan sürücüler için alınması zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesidir. SRC2 ise yurt içi yolcu taşımacılığı yapacak olan sürücüler için öngörülen zorunlu bir belgedir.

SRC 3 ve 4 hangi araçları kullanır?

SRC 3 belgesi ile; kamyon, tır, çekici, kamyonet, panelvan, pikap tarzı araçlar kullanılabilmektedir. SRC belgesi almak isteyenler bu belgeleri veren kurumlara kayıt yaptırması gerekmektedir. SRC belgesi alacak olan sürücüler alacakları belge çeşidine göre eğitimler almaktadır.

SRC 1 2 3 4 nasıl alınır?

SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.

SRC 1 2 3 4 5 nedir?

SRC belgesi, Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan bir belgedir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

Tır için hangi SRC belgesi?

Kamyon, tır şoförlerinin almakla yükümlü oldukları SRC Belgeleri SRC 3 veya SRC 4 belgeleridir. Eğer yük, eşya ve kargo taşımacılığı uluslararası yapılacak ise SRC 3 türü mesleki yeterlilik belgesi, yurtiçi yük, eşya ve kargo taşımacılığı yapılacak ise SRC 4 Belgesi alınması gerekmektedir.

SRC 1 ve 2 ne işe yarar?

SRC 1 Belgesi Ne İşe Yarar? SRC belgelerinden birisi olan SRC 1, uluslararası yolcu taşımacılığı için gereklidir. Bu belgeye sahip olan şoförler SRC 2 belgesine otomatik sahip olurlar. Aynı anda yurt için yolcu taşımacılığı yapabilirler.

SRC 1 3 ne kadar?

Belge TürüSertifika SınıfıToplam Src Belgesi Fiyatı (KDV DAHİL)
SRC 1 BelgesiUluslararası Yolcu Taşımacılığı1.120,00 TL.
SRC 2 BelgesiYurtiçi Yolcu Taşımacılığı1008,00 TL.
SRC 3 BelgesiUluslararası Eşya/Kargo Taşımacılığı1.148,00 TL.
SRC 4 BelgesiYurtiçi Eşya/Kargo Taşımacılığı1008,00 TL.
9 satır daha