Belediyelerde Yüksek disiplin Kurulu kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. Belediyelerde Yüksek disiplin Kurulu kimlerden oluşur?
  2. Yüksek disiplin Kurulu ne demek?
  3. Il disiplin kurulu kaç kişiden oluşur?
  4. Bir öğretmenin disiplin amiri kimdir?
  5. Bakanlık Yüksek disiplin kurulunda kimler vardır?
  6. Öğrenci Üst disiplin Kurulu kimlerden oluşur?
  7. Adalet Bakanlığı Yüksek disiplin Kurulu üyeleri kimlerdir?
  8. Işyeri disiplin kurulu nasıl oluşturulur?
  9. Disiplin kurulu en az ve en çok kaç üyeden oluşur?
  10. Sağlık Bakanlığı disiplin amiri kimdir?
  11. Kaymakamın disiplin amiri kimdir?
  12. Memurun disiplin soruşturmasını kim yapar?
  13. Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu başkanı kimdir?
  14. Memura disiplin cezası kaç gün içinde verilir?

Belediyelerde Yüksek disiplin Kurulu kimlerden oluşur?

(3) Belde belediyeleri disiplin kurulu, belediye encümeni ile varsa memurun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinden oluşur. (4) Birlik disiplin kurulu, birlik encümeni ile varsa memurun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinden oluşur.

Yüksek disiplin Kurulu ne demek?

Madde 5 – (Değişik birinci fıkra: 8/4/20/7581 K.) Yüksek Disiplin Kurulunun görevi; Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli Devlet memurlarına, amirlerin Devlet memurluğundan çıkarma cezası vermek istemeleri halinde isteği inceleyip karara bağlamak ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yapılan ...

Il disiplin kurulu kaç kişiden oluşur?

a) Merkez Disiplin Kurulu: Genel Kongrede gizli oyla seçilen yedi asıl ve üç yedek üyeden oluşur. b) İl Disiplin Kurulu: İl Kongresinde gizli oyla seçilen üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. c) TBMM Grup Disiplin Kurulu: TBMM Grubunca gizli oyla seçilen üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur.

Bir öğretmenin disiplin amiri kimdir?

Müstakil müdürlük kadrosu bulunmayan anaokulları ile ilkokullarda müdürlük görevini de yürüten öğretmenlerin disiplin amirliği yetkisi yoktur. Ek listede gösterilen üst disiplin amirleri, sıralamada kendinden önce gelen amire bağlanmış olan bütün personelin aynı zamanda ilk disiplin amiri sıfatına haizdir.

Bakanlık Yüksek disiplin kurulunda kimler vardır?

Yüksek Disiplin Kurulu, Müsteşarın başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri Genel Müdürü, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü, Personel Genel Müdürü ile hakkında disiplin soruşturması yürütülen Devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinden oluşur.

Öğrenci Üst disiplin Kurulu kimlerden oluşur?

Madde 20- Okul Disiplin Kurulu, her ders yılının ilk ayı içerisinde öğretmenler kurulunca gizli oyla seçilecek iki öğretmen, müdür başyardımcısı, müdür başyardımcısının bulunmadığı hallerde müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı, onur kurulu ikinci başkanı ve okul aile birliğinin kendi içinden seçeceği bir ...

Adalet Bakanlığı Yüksek disiplin Kurulu üyeleri kimlerdir?

Yüksek Disiplin Kurulu, Müsteşarın başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri Genel Müdürü, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü, Personel Genel Müdürü ile hakkında disiplin soruşturması yürütülen Devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisinden oluşur.

Işyeri disiplin kurulu nasıl oluşturulur?

Toplu iş sözleşmesinin olmadığı işyerlerinde disiplin kurulu; kanaatime göre, işçiler arasında (işçi sayısına bağlı olarak) seçilecek en az bir işçi temsilcisi, insan kaynakları/personel müdürü ile işveren veya vekilinin bir araya gelmesi ile oluşmalıdır.

Disiplin kurulu en az ve en çok kaç üyeden oluşur?

MADDE 33- Sendika Disiplin Kurulu, sendika genel kuruluna katılan delegeler arasından gizli oyla seçilen beş asıl ve beş yedek üyeden oluşur.

Sağlık Bakanlığı disiplin amiri kimdir?

5. Hemşire ve Ebenin yanı sıra Hemşire Yardımcısı, Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeninin disiplin amiri de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, üst disiplin amiri Hastane Yöneticisidir.

Kaymakamın disiplin amiri kimdir?

Valiler, kaymakamlara göre bir üst disiplin amiridirler. Bölge müdürlerinin disiplin amiri bölge müdürlüğünün merkezinin bulunduğu ilin valisi, üst disiplin amiri ise bakanlıklarda müsteşar veya bakan, bağlı veya ilgili kuruluşlarda müsteşar, başkan veya genel müdürlerdir.

Memurun disiplin soruşturmasını kim yapar?

Disiplin soruşturmasının yapılması ve karara bağlanmasında, hakkında disiplin soruşturması yapılacak memurun, disipline aykırı fiil veya hâli işlediği anda görevli olduğu yerdeki disiplin âmirleri (Adalet Bakanlığı Disiplin Yönetmeliğinde gösterilen) yetkilidir.

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu başkanı kimdir?

MADDE 188- (1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulunun başkanı, müdür başyardımcısı veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısıdır. Başkan bulunmadığında müdürün görevlendireceği öğretmen üyelerden biri kurula Page 19 başkanlık eder.

Memura disiplin cezası kaç gün içinde verilir?

Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren 15 gün içinde vermek zorundadırlar. 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır.) memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır.)