Arsanın imar durumu nedir?

İçindekiler:

  1. Arsanın imar durumu nedir?
  2. Bir yerin imara açılması ne demek?
  3. Bir arsanın imar durumu nasıl kontrol edilir?
  4. Imar izni ne kadar?
  5. Arsa imar durumu değişir mi?

Arsanın imar durumu nedir?

İmar durumu; bir bölgedeki imar planlarına ve imar yönetmeliğine göre bir arsanın hangi şartlarda ve nasıl kullanılabileceğini gösteren belgeye denir. Söz konusu bölgeye inşa edilecek yapılar, imar durumu belgesindeki detaylar esas alınarak yapılır. ... Ancak alınan imar durumu belgesi 1 yıl süreyle geçerlidir.

Bir yerin imara açılması ne demek?

Bir yerin imarlı olması, oradaki yapılaşmanın mevcut şartlara ve fonksiyonlara uygun olarak yapılabileceğine dair onaylı olduğu anlamına gelmektedir. İmar edilecek onayları yerlerin yapılaşma süreci ise imar planları aracılığıyla yürütülmektedir.

Bir arsanın imar durumu nasıl kontrol edilir?

Arsa satın almadan önce imar durumunu öğrenmenin en doğru yolu imar durumu belgesi almaktır. İmar durumu belgesi için, arsanın bağlı olduğu belediyeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. Belediye içerisindeki ilgili birimler arsanın imar durum hakkında size bilgi verebilir.

Imar izni ne kadar?

2018 yılında belediyeden alınacak olan imar durum belgesi için verilmesi gereken ücretler açıklanmıştır. Buna göre ücretler şu şekildedir: 1000 metrekareye kadar olan taşınmazlar için metrekareden büyük olan taşınmazlar için 80 TL.

Arsa imar durumu değişir mi?

Planlı bir bölgede imar planına aykırı alan kullanımı mümkün değildir. Eğer imar planına aykırı kullanım gerekmekte ise o zaman önce usulüne uygun olarak imar planının değiştirilmesi zorunludur. Uygulamada ise son zamanlarda yapılan yasal düzenlemeler ile ülkemizin tamamının planlı yaşama geçirilmesi hedeflenmiştir.