Beyin anjiyosu nasıl cekilir?

İçindekiler:

  1. Beyin anjiyosu nasıl cekilir?
  2. Beyin anjiyo ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Beyin anjiyosu ne demektir?
  4. Beyin anjiyosu hangi durumlarda yapılır?
  5. Beyin anjiyosu kimlere yapılır?

Beyin anjiyosu nasıl cekilir?

Beyin Anjiyosu Nasıl Yapılır ? İşlem, çoğu yetişkinde uyanık veya hafif sersemletici ilaç altında gerçekleştirilir. Kasık bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur ve kateter dediğimiz ince ve yumuşak boru ile kasıktaki damara girilir. Bu şekilde hastalar hiçbir ağrı ve acı hissetmezler.

Beyin anjiyo ameliyatı ne kadar sürer?

Beyin anjiyosu bir-üç saat aralığında tamamlanır. Birkaç saat hastanede gözlem altında kalmanız istenir. Ardından evinizde istirahat edebilirsiniz. İşlem sonrasında ilk gün kasık bölgesinde hafif ağrı görülebilir.

Beyin anjiyosu ne demektir?

Beyin Anjiyografi ve Beyin Damarlarının Stentleme Tedavisine Hazırlık. Anjiyo işlemi: Kasık atardamarından girilip, “kateter” adı verilen ince ve esnek bir tüpün beyne giden damarlara kadar ilerletilerek, içinden iyotlu bir boya maddesi verilmesi ile beyin damarlarının incelendiği bir teşhis işlemidir.

Beyin anjiyosu hangi durumlarda yapılır?

Beyin anjiyosu, diğer görüntüleme yöntemleri ile damarsal hastalıklardan şüphelenildiği durumlarda en kesin tanıyı vermesi amacıyla kullanılır. Ayrıca diğer görüntüleme yöntemleri, muayene bulguları veya laboratuvar sonuçları ile tanısı net olarak konulamayan hastalarda kesin tanıyı belirlemek için kullanılır.

Beyin anjiyosu kimlere yapılır?

2) Beyin anjiyosu hangi durumlarda istenir? Büyük oranda damarsal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılır. Örnek olarak; beyin damarlarındaki anevrizmaların (baloncuk), arteriovenöz malformasyon denilen damar yumaklarının, fistüllerin tanı ve tedavisinde kullanılır.