B sınıfı SRC belgesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. B sınıfı SRC belgesi ne işe yarar?
  2. SRC belgesi ne kadar tutar?
  3. SRC belgesi kimler alabilir?
  4. B Sınıfı Ehliyet SRC belgesi nasıl alınır?
  5. SRC 4 belgesini kimler alamaz?
  6. Şirket araçlarında src gerekli mi?

B sınıfı SRC belgesi ne işe yarar?

SRC Belgesi Ne İşe Yarar? SRC belgesi, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'na göre karayolu taşımacılığında yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin almakla yükümlü oldukları mesleki yeterlilik belgesidir. ... Mesleki yeterlilik belgesi (SRC belgesi) Psikoteknik rapor bulunmak zorundadır.

SRC belgesi ne kadar tutar?

Belge TürüSertifika SınıfıToplam Src Belgesi Fiyatı (KDV DAHİL)
SRC 1 BelgesiUluslararası Yolcu Taşımacılığı1.120,00 TL.
SRC 2 BelgesiYurtiçi Yolcu Taşımacılığı1008,00 TL.
SRC 3 BelgesiUluslararası Eşya/Kargo Taşımacılığı1.148,00 TL.
SRC 4 BelgesiYurtiçi Eşya/Kargo Taşımacılığı1008,00 TL.
9 satır daha

SRC belgesi kimler alabilir?

2003 yılından önce ehliyet almış olan kişiler sınava girmeden SRC belgesi alabilirler. B sınıfı ehliyeti olanlar SRC 2 ve SRC 4 belgesi alabilirler. Sürücü belgesi C, D ve E sınıfı olanlar SRC 1 ve SRC 3 belgesi alabilirler.

B Sınıfı Ehliyet SRC belgesi nasıl alınır?

B sınıfı ehliyeti olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir; 1) 25.02.2003 tarihinden önce alınmış b sınıfı ehliyetin fotokopisi. Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.

SRC 4 belgesini kimler alamaz?

Kimler SRC Belgesi Alamaz? Uygun aracı kullanma için ehliyet sahibi olmayanlar belgeyi alamaz. Ehliyete sahip olduktan sonra başvuruda bulunabilirler. 66 yaşını dolduran ve 66 yaşından gün alan kişilere bu belge verilmez. 65 yaşından önce alınmış olan belge varsa, yaş dolumu sonrasında belge geçerliliğini yitirir.

Şirket araçlarında src gerekli mi?

Denetimlerde yük veya yolcu taşıdığınız baz alınmaz şirket adına kayıtlı veya ticari bir araç kullanıyorsanız SRC Belgesi ibraz zorunluluğunuz vardır. ... Ticari amaçla kullanılan tüm araçlarda, aracın kulanım amacına göre şoförün SRC belgesi olması zorunludur.