Gaffar Okkan oğlu kimdir?

İçindekiler:

  1. Gaffar Okkan oğlu kimdir?
  2. Şehit Ali Gaffar Okkan ı kim öldürdü?
  3. Gaffar Okkan Diyarbakırda neler yaptı?
  4. Ali Gaffar Okkan kaç doğumludur?
  5. Gaffar Okkan suikastı kaç kişi öldü?
  6. Gaffar Okkan neler yaptı?
  7. 3310 kimdir?

Gaffar Okkan oğlu kimdir?

Fikri Can Okkan Gaffar Okkan/Oğulları

Şehit Ali Gaffar Okkan ı kim öldürdü?

'Gaffar Okkan'ı 7 kişilik MAK timi öldürdü' Tozlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı, Albay Levent Göktaş yönetimindeki 7 kişilik Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin öldürdüğünü iddia etti.

Gaffar Okkan Diyarbakırda neler yaptı?

Okkan, tarihinde Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik binasına doğru giderken silahlı bir grup tarafından pusuya düşürülmüş ve açılan ateş sonucunda beş polis memuruyla birlikte hayatını kaybetmişti. Okkan suikasta uğradığında 49 yaşındaydı.

Ali Gaffar Okkan kaç doğumludur?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1952'de dünyaya gelen, 'te Polis Kolejinden, 'te Polis Akademisinden mezun olup, İzmir Emniyet Müdürlüğüne komiser yardımcısı olarak atanan Ali Gaffar Okkan, çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra 1983 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde göreve başladı, 1985' ...

Gaffar Okkan suikastı kaç kişi öldü?

Bu cinâyet hâlâ çözülememiş olmakla birlikte, Hizbullah tarafından işlenildiği iddia edilmektedir. Hakkında pek çok gazete yazısı ve kitap yazıldı. Ayrıca Gaffar Okkan'ın hayatını ve bu suikastı konu alan "3310 Öldürüldü" isimli kitap Emrah Gürkan tarafından kaleme alındı.

Gaffar Okkan neler yaptı?

Gaffar Okkan'ın hayatı 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, 1992 yılında aynı şehirde 1993'de 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi olduktan sonra Kars İl Emniyet Müdürü oldu. tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.

3310 kimdir?

3310 GAFFAR OKAN ŞEHİT EDİLDİ Halk tarafından bu kadar sevilen Emniyet Müdürü Gaffar Okan tarihinde akşam saatlerinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik Binasına arabasıyla geçmek için harekete geçmişken haince ve kalleşçe pusuya düşürülerek şehit edildi.