Bacak eğriliği düzeltilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Bacak eğriliği düzeltilebilir mi?
  2. Bacak eğriliği nasıl düzeltilir?
  3. Bacak eğriliği nedir?
  4. Çarpık bacak olduğunu nasıl anlarsın?

Bacak eğriliği düzeltilebilir mi?

Eğrilik kaç derece olursa olsun, düzeltilebiliyor. Kemikler üzerinde kullandığımız belirli standart ölçümler var. Bunlar değerlendirilerek, hastalık olarak kabul ettiğimiz eğrilikler düzeltilebiliyor.

Bacak eğriliği nasıl düzeltilir?

Çarpık bacak tedavi yöntemlerinde protez uygulamaları , yağ enjeksiyonu uygulamaları veya dolgu uygulamaları sayılır. Protez uygulamaları aynı meme protezleri gibi kalıcı uygulamalardır. Yağ enjeksiyonları işlemden geçirilen yağın bazen kök hücre ile zenginleştirilerek boş alanlara uygulanmasıdır.

Bacak eğriliği nedir?

İki bacakta birden eğrilik var ise genu varum (“O” bacak) veya genu valgum (“X” bacak) denir. Bacak eğriliği genellikle kozmetik şikayetlere yol açar ancak aslında ciddi bir ortopedik problemdir. Tedavi edilmeyen eğrilikler zaman içerisinde daha ciddi ortopedik sorunlara yol açarlar.

Çarpık bacak olduğunu nasıl anlarsın?

Çarpık bacakları tespit edebilmek için, dik bir konumda bacakların birleştirilmesi gerekir. Bacakların birleştirilmesiyle birlikte, iki bacak arasında boşluk görülüyorsa çarpıklık söz konusudur. Çarpık olan bacakların arasında mutlaka bir boşluk görülür. Boşluk bulunuyorsa, bacakların çarpık olduğu kesinleşir.