Soya boy uzatır mi?

İçindekiler:

  1. Soya boy uzatır mi?
  2. Yulaf ezmesi boy uzatır mi?
  3. Kutu süt boy uzatır mı?
  4. Pekmez boy uzatır mı?
  5. Boy uzaması için sütü ne zaman içmeliyiz?

Soya boy uzatır mi?

Soya da yüksek miktarda protein içeren yiyeceklerden birisidir. Soyadaki protein miktarı kemiklerin gelişiminde ve uzamasında önemli katkı sağlar.

Yulaf ezmesi boy uzatır mi?

Boyunuzun uzamasını sağlamak için günlük 50 gramlık soya tüketimi yeterlidir. Yulaf da yüksek miktarda protein içerir. Yulafın bildiğiniz üzere kas kütlesini artırıcı ve yağ miktarını azaltıcı etkisi vardır. Kahvaltıda yulaf ezmesi ya da yulaflı ürünlerin tüketilmesi bu konuda çok önemlidir.

Kutu süt boy uzatır mı?

Evet, süt boyu uzatır. Özelikle de UHT'li süt. Çünkü içinde vücudumuzdaki 'İGF-1' dediğimiz büyüme hormonuna benzeyen bir madde var. Büyüme iyi bir şeydir ama sınırlanmalıdır.

Pekmez boy uzatır mı?

Kasların gelişip güçlenmesini ve miktarını artırmakla birlikte boy uzamasını destekleyici özelliği bulunmaktadır. Her gün 60 gram tüketilmesi önerilmektedir. Pekmez de Kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Enerji vermesiyle bilenen pekmez, çocuk gelişimi açısından da önem teşkil etmektedir.

Boy uzaması için sütü ne zaman içmeliyiz?

Sütün boy uzamasını daha fazla desteklemesi için ise gece yatmadan içilmesi gerekir. Çünkü bu saatte içilen süt, büyüme hormonunun salgılanmasına da destek verir... İçerisinde kalsiyum bulunan süt ürünleri grubunda yoğurt, ayran ve peynir bulunur.