Boyun fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?
  2. Boyun fıtığı ameliyatında kaç gün yatılır?
  3. Boyun fıtığı ameliyatı sonrası ağrı olur mu?
  4. Boyun fıtığının ameliyatı nasıl oluyor?
  5. Boyun ameliyatı kaç günde iyileşir?
  6. Boyun ameliyatı nasıl oluyor?

Boyun fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?

Cerrahın kabiliyetine, fıtığın yerine, fıtığın sayısına, hastanın kireçlenme gibi başka durumlarının olup olmamasına göre farklılık gösterir. Genellikle 30 dk ila 4 saat arasında değişir.

Boyun fıtığı ameliyatında kaç gün yatılır?

Boyu fıtığı ameliyatı olan hastaların taburcu olduktan iki hafta sonra normal aktivitelere dönebilmeleri için aşağıdaki programa uymaları gerekmektedir. Taburcu olduktan sonraki ilk yedi gün içerisinde, hastanede olduğu gibi yatak istirahatine devam edilmelidir.

Boyun fıtığı ameliyatı sonrası ağrı olur mu?

İlk günler boynunuzda kesi yerinde bazen ağrı, yanma hissi ve batma gibi yakınmalar olabilir. Bu nedenle endişelenmeyiniz. Ameliyat sonrası kesi yeri ağrısı için size tarafımdan taburcu sırasında gerekli ilaçlar reçete edilecektir. Ameliyat sonrası kol ağrınız hemen geçer.

Boyun fıtığının ameliyatı nasıl oluyor?

Boyun fıtığı ameliyatı da mikrocerrahi yöntemle yapılır. Mikroskop kullanıldığı için çok küçük bir kesi yapılması yeterli olur. Böylece hem yara daha hızlı iyileşir hem de daha az doku hasarı oluşur. Ameliyat sırasında cerraha da konfor ve rahatlık sağlamış olur.

Boyun ameliyatı kaç günde iyileşir?

Mikrocerrahi yöntemiyle yapılan boyun fıtığı ameliyatının ardından hastalar ortalama 4 saat sonra boyunluk desteği ile ayağa kalkabilir, gezebilir, yemek yiyip içmeye başlayabilirler. Aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilip normal günlük hayatlarına dönebilirler. Yaklaşık 1 hafta içerisinde işbaşı yapabilirler.

Boyun ameliyatı nasıl oluyor?

Cerrahide genellikle anterior servikal diskektomi dediğimiz boynun ön tarafından yapılan mikroskobik yöntem kullanılır. Küçük bir kesi açılarak mikroskop yardımıyla boyun içinde baskı yapan kıkırdaklar temizlenir. Oraya özel bir kafes yerleştirilerek işlem sonlandırılır.