Çene altı kisti nedir?

İçindekiler:

  1. Çene altı kisti nedir?
  2. Çenede kist hangi doktora gidilir?
  3. Çene kisti kanser yapar mı?
  4. Çene altındaki beze neden şişer?
  5. Çene kisti alınmazsa ne olur?

Çene altı kisti nedir?

Çene kisti (mukoza kisti veya ağız kisti olarak da adlandırılır), ağzınızın içinde bulunan, küçük ve sıvı dolu bir kesedir. National Institutes of Health'e göre kese, zararsız ve ağrısızdır. Yine de ağzınızın içinde bir şişlik hissettiğiniz için rahatsız edici olabilir.

Çenede kist hangi doktora gidilir?

Çenesinde kist çıkan kişiler öncelikle mutlaka deneyimli ve tecrübeli doktorların arayışına girmelidirler. Aksi takdirde kendi sağlıkları büyük ölçüde zarar görebilir. Çenede çıkan kistler için en doğru doktor çene cerrahisidir.

Çene kisti kanser yapar mı?

Dişlerin sürmeleri sırasında da (erupsiyon) sürme kisti olarak adlandırılan patolojik yapılar görülür. Bu bağlamda çeneler bölgesinde en sık görülen kistler dişlere bağlı oluşan kistlerdir. Kistler kanser değildir.

Çene altındaki beze neden şişer?

Streptokok olarak adlandırılan bakterilerin solunum yollarında meydana getirdiği boğaz enfeksiyonları sebebiyle de çene altı ve boyun bölgesindeki lenf bezlerinde büyüme oluşabilir. Lenfoma, lösemi ve vücudun diğer organlarında oluşan kanserlerinin lenf düğümlerine sıçraması sonucu lenf bezlerinde büyüme görülebilir.

Çene kisti alınmazsa ne olur?

Tedavi edilmeyen veya fark edilmeyen kistler; Zamanla yavaşça büyüyerek çene kemiğini zayıflatır. Çene kemiği gelen en ufak bir travmayla dahi kırılabilecek hale gelebilir. Gömülü dişlerden kaynaklı olan kistler sağlam komşu dişleri de etkileyebilir ve diş kaybına sebep olabilir.