Selahiyet ne demek hukuk?

İçindekiler:

  1. Selahiyet ne demek hukuk?
  2. Salahiyet liler ne demek?
  3. Salahiyet kelimesinin günümüz Türkçesi nedir?
  4. Mu Ayyen ne demek?
  5. Mücehhez olmak ne demek?
  6. Arapçada sair nedir?
  7. Sayre nedir?
  8. Hercümerc halim ne demek?

Selahiyet ne demek hukuk?

1 •— Mahkemelerin dâvanın mahiyetine veya kıymetine göre tayin ckınan salâhiyetine vazife; yer itibarile dâvaya bakabilmek iktidarına da salâhiyet denmiştir. Salâhiyet umumî menfaatleri veya dâvacıların şahsî, hususi menfaatlerini korumak için tahdit edilmiştir.

Salahiyet liler ne demek?

Salâhiyetli ne demek? salahiyet. Bir işe karışmağa veya o işi yapmağa hakkı olmak, vazifeli olmak, bir iş için emir almış olmak.

Salahiyet kelimesinin günümüz Türkçesi nedir?

salahiyet / salâhiyet / صلاحيت / صَلَاحِيَتْ Bir işe karışmağa veya o işi yapmağa hakkı olmak, vazifeli olmak, bir iş için emir almış olmak.

Mu Ayyen ne demek?

(ﻣﻌﻴّﻨﺎﺕ) i. (Ar. mu'ayyen ve çoğul eki -āt ile mu'ayyenāt) Devletin belirli zamanlarda asker, memur vb. kimselere dağıttığı yiyecek, giyecek gibi şeyler, eşyâ, erzak. ѻ Muayyenât-ı askeriyye: Askerlere verilen erzak.

Mücehhez olmak ne demek?

Mücehhez olmak: Taşımak, kendinde bulundurmak, donanmak. Bilmek için okumak, faydalı bilgilerle mücehhez olmak gerekir (derleme cümle).

Arapçada sair nedir?

Arapça şˁr kökünden: Şiir: manzûme. Şair: şiir yazan. Şuara: şairler, şiir yazanlar. Şiar: anlaşma, söz.

Sayre nedir?

Kearns-Sayre Sendromu (KSS) ilerleyici kardiyak ileti sistemi bozukluğu, iki taraflı göz kapağı düşüklüğü ve kronik eksternal oftalmopleji, göz dibinde anormal dejeneratif pigmentasyon ile giden ve nöromusküler hastalıklar grubunda değerlendirilen bir mitokondriyal miyopatidir.

Hercümerc halim ne demek?

herc ü merc / هَرْجُ و مَرْجْ Karışıklık, dağınıklık.