İmplant iltihap kaparsa ne olur?

İçindekiler:

  1. İmplant iltihap kaparsa ne olur?
  2. İmplant sonrası yüzde şişlik nasıl geçer?
  3. İmplant sonrası antibiyotik şart mı?
  4. İmplant sonrası yüz şişmesi normal mi?
  5. İmplant sonrası gargara ne zaman yapılır?

İmplant iltihap kaparsa ne olur?

İmplant iltihap kaparsa, yaptırılan tüm implant kaybedilebilir. Ancak, erken teşhis gibi belli noktalar ile bu durum önlenebilir. Erken teşhiste ya da iltihabın fazla yoğun olmadığı durumlarda, iltihap kontrol altına alınarak implantlar konusunda kayıp yaşamadan tedavi edilebilir.

İmplant sonrası yüzde şişlik nasıl geçer?

İşlem bölgesinde belli olan ve göz altında da oluşabilecek şişlikler ya da ağız içindeki hematomlar 2-3 gün devam edebilir. Ödemin tamamen geçmesi ise 10 günü bulabilir. Şişliğin artmaması ve kanama sonucu oluşan morluğu engellemek için buz kompres yapmanız gerekir.

İmplant sonrası antibiyotik şart mı?

Aslinda saglikli bireylerde yeterli kemik ve dişeti dokusu varliğında tek dis implant uygulamalarinda antibiyotik kullaniminin bir faydasi görülmemektedir. Yani sağlikli insanlarda komplike olmayan basit implant uygulamalarında antibiyotik kullaniminin bir yarari yoktur ve gereksizdir diyebiliriz.

İmplant sonrası yüz şişmesi normal mi?

İmplant operasyonu sonrası cerrahi işlem bölgesinde şişlik olması normaldir. Çene kemiğinde implant için açılan yuva bir miktar açılan dişeti implant bölgesinde az da olsa bir tramvaya neden olmaktadır. Diş hekimi bu bölgede az da olsa şişlik beklediğinden İmplant bölgesine buz kompresi yapılmasını ister.

İmplant sonrası gargara ne zaman yapılır?

36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması gerekir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.