Rtük ü kim kurdu?

İçindekiler:

  1. Rtük ü kim kurdu?
  2. Rtük Başkanı Kim 2020?
  3. TRT hangi kurum ya da kuruluşa aittir?
  4. RTÜK üyesi seçme kararını kim denetler?
  5. Rtük Başkanı kim oldu?
  6. Ebubekir Şahin hangi partiden?
  7. TRT Hangi Bakanlığa Bağlı?
  8. TRT hangi kurum ile ilişkili?
  9. TRT'nin başında kim var?
  10. TRT Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri kim tarafından belirlenir?
  11. Yayın lisansı kimlere verilir?
  12. Ebubekir Şahin nereli?

Rtük ü kim kurdu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu/Kurucuları

Rtük Başkanı Kim 2020?

Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

TRT hangi kurum ya da kuruluşa aittir?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun (TRT) bağlı bulundukları makamlarla ilgili düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na; TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlandı.

RTÜK üyesi seçme kararını kim denetler?

(ÖZBUDUN: 192; GÜNDAY: 2002: 43). Dolayısıyla RTÜK'e ilişkin Anayasada açıkça bir düzenleme olmadığından TBMM bir kanunla RTÜK'e üye seçme yetkisini yasama yetkisinin genelliği ilkesine dayanarak kendisine tanıyabilir.

Rtük Başkanı kim oldu?

Üye olarak bir süre görev yaptıktan sonra 23.01.2019 tarihinde yapılan seçimle Üst Kurul Başkanı olan Şahin, 25.01.2021 tarihinde bu göreve tekrar seçilmiştir. Evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak'ın babasıdır. Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

Ebubekir Şahin hangi partiden?

Mesleki Kariyeri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda tarihinde yapılan seçim sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjanından RTÜK Üyeliğine seçilmiştir. tarihinde RTÜK Başkanı seçilmiştir.

TRT Hangi Bakanlığa Bağlı?

"Bakanlıklara Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile İlgili 2018/2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre RTÜK, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla; TRT ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığıyla ilgilendirildi.

TRT hangi kurum ile ilişkili?

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kültür ve Turizm Bakanlığıyla; Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığıyla ilgilendirildi.

TRT'nin başında kim var?

İbrahim Eren'in TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevi, 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'deki kararname ile son bulmuştur.

TRT Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri kim tarafından belirlenir?

(Mülga üçüncü fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) (Mülga dördüncü fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) (Mülga beşinci fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) Yönetim Kurulu üyelerine verilecek ücretler, Cumhurbaşkanınca tespit edilir.

Yayın lisansı kimlere verilir?

a) Yayın lisansı, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş anonim şirketlere verilir. Aynı şirket ancak bir radyo, bir televizyon ve bir isteğe bağlı yayın hizmeti sunabilir.

Ebubekir Şahin nereli?

Ebubekir Şahin (d. 1974, Çayeli), Türk bürokrat.